Τούρτα Φερρέρο
Συστατικά
300 γρ γκοφρέτες Αμαρετι
150 γρ καβουρδισμένα φουντούκια (ξεφλουδισμένα και αλεσμένα)
200 γραμμάρια Nutella
Γεμιση
500 γρ μασκαρπόνε
200 γρ καβουρδισμένα φουντούκια (ξεφλουδισμένα και αλεσμένα)
100 γρ γκοφρέτες Αμαρετι (θρυμματισμένες)
400 γραμμάρια Nutella
Επικάλυψη
Nutella περίπου 300 γρ
Μπάλες Ferrero
Παρασκευή
1. Φρυγανίζουμε τα φουντούκια σε χαμηλή φωτιά σε στεγνό τηγάνι για να δώσουν ένα ελαφρύ άρωμα.
Όταν κρυώσουν αφαιρούμε τη φλούδα τους (τα τρίβουμε σε μια πετσέτα κουζίνας να πέσουν οι φλούδες. Τρίβουμε και ψιλοκόβουμε λίγο.
2. Για τη βάση ανακατεύουμε θρυμματισμένες γκοφρέτες, φουντούκια και νουτέλα.
Καλύπτουμε τη βάση της φόρμας με το μείγμα (περίπου 22-24 εκ.). Αφήνουμε στο ψυγείο όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση
3. Για τη γέμιση ανακατεύουμε θρυμματισμένες γκοφρέτες, φουντούκια, μασκαρπόνε και νουτέλα.
Συνδυάστε και απλώστε στη βάση. Καλύψτε το πάνω μέρος με μαλακή Nutella. Στο ψυγείο για μια-δυο ώρες.
Διακοσμήστε με μπάλες ferrero
Η Συνταγή είναι από το coolinarika από την Podravka
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Νηστίσιμη τούρτα Φερρέρο Ροσέ
Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 26 εκ:
Για τη βάση:
300 γρ φουντούκια
300 γρ χουρμάδες ζυγισμένοι χωρίς κουκούτσι
10 γρ κακάο
80 γρ νερό
μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
Για τη μους σοκολάτα
750 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου) ή κρέμα γάλακτος
625 γρ κουβερτούρα
2-3 κ.σ μέλι
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
μια τσιμπιά αλάτι
Για πασπάλισμα
100 -120 γρ φουντούκια
Οδηγίες
1 Προετοιμασία φουντουκιών
2 Για ακόμη πιο νόστιμο αποτέλεσμα επέλεξα να καβουρντίσω τα φουντούκια. Σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα, στους 200 βαθμούς, τοποθετούμε τα φουντούκια στη λαμαρίνα του φούρνου και τα αφήνουμε στο φούρνο για 10-20 λεπτά. Η ώρα εξαρτάται από το πόσο φρέσκα είναι τα φουντούκια. Δε θέλουμε να καρβουνιάσουν, θέλουμε απλά να ενισχυθεί η υπέροχη γεύση τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός φούρνου και τα ξεφλουδίζουμε εάν χρειάζεται. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε άλλη στιγμή ή μέρες πριν, ώστε να εξοικονομήσουμε χρόνο. Μπορείτε δηλαδή να το κάνετε μια μέρα που θα έχετε χρησιμοποιήσει το φούρνο για άλλο λόγο.
3 Για τη βάση
4 Τοποθετούμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κακάο και το αλάτι
5 Για το πασπάλισμα
6 Βάζουμε τα υπόλοιπα φουντούκια στο μπλέντερ και είτε τα κάνουμε σκόνη, είτε προσπαθούμε να μείνουν χοντροκομμένα (έτσι τα προτιμώ) ή τα χτυπάμε στο γουδί για ακόμη πιο ωραίο αποτέλεσμα. Αν επιλέξουμε το γουδί το κάνουμε στο τέλος
7 Για τη βάση
8 Τοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό- περίπου 80 γρ. Αφήνουμε να βράσουν και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται το νερό,αποσύρουμε από τη φωτιά. Λιώνουμε με ραβδομπλέντερ.
9 Αδειάζουμε τους χουρμάδες στα φουντούκια και με το χέρι μας ομογενοποιούμε το μείγμα μας. Το τοποθετούμε σε μια αποσπώμενη φόρμα για κέικ ή όπου αλλού θέλετε. Το βάζουμε στο ψυγείο χωρίς όμως να είναι απαραίτητο γιατί περνάμε κατευθείαν στην από πάνω στρώση
10 Για τη μους
11 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για τη μους εκτός από το μέλι. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, χωρίς να βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε μέλι εάν χρειαστεί. Αδειάζουμε το περιεχόμενο στο τσέρκι και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
12 Για το πασπάλισμα
13 Μπορούμε να προσθέσουμε τα μισά φουντούκια μέσα στο μείγμα και τα υπόλοιπα από πάνω, μετά από μια ώρα. Αυτό θα το αποφασίσετε εσείς βάση του γούστου σας. Εγώ έτσι έκανα