Τούρτα κορμός

Μια πανέμορφη,πολύ νόστιμη, σούπερ σοκολατένια Τούρτα κορμός.Το τέλειο επιδόρπιο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Υλικά

Κορμού
2 πακέτα πτι Μπερ Παπαδοπούλου μπισκότα,
250 γρ βιταμ,
200 γρ ζάχαρη άχνη,
60 γρ κακάο,
30 ml κόνιακ,
200 γρ καρύδια ψιλοκομμένα,
200 ml γάλα φρέσκο χλιαρό

Γλάσο
150 γρ κουβερτουρα
70 ml γάλα εβαπορε
1 κ.σ.βουτυρο ή 125 γρ κρέμα γάλακτος με 125 γρ κουβερτουρα με 1 κ.σ βούτυρο!

Φιλέ αμυγδάλου ή καρύδια

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο,την άχνη και το κακάο και τα ανακατεύουμε! Ρίχνουμε το κονιάκ και τα καρύδια!
Τέλος βουτώντας δευτερόλεπτα τα μπισκότα στο γάλα τα σπάμε μέσα στο μίγμα!
Τα ζυμωνουμε να ενσωματωθούν όλα μαζί και στην συνέχεια βάζουμε διάφανη μεμβράνη σε τσερκι(26ν) ρίχνουμε το μίγμα το πατάμε καλά το κλείνουμε με την μεμβράνη
και το βάζουμε στο ψυγείο(κατάψυξη) για 1 ώρα!

Για το γλασσο
Βάζουμε σε Μπεν Μαρί την κουβερτουρα σπασμένη με το γάλα εβαπορε αδιάλυτο και ανακατεύουμε !!
Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ.βουτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία!
ή
125 γρ κρέμα γάλακτος με 125 γρ κουβερτουρα με 1 κ.σ βούτυρο!

Βγάζουμε το κορμο από το ψυγείο,το βγάζουμε από την μεμβράνη τον βάζουμε πάνω σε μια σχάρα και ρίχνουμε πάνω το ΓΛΑΣΣΟ!!!
Για διακόσμηση βάζουμε γυρω-γυρω ψιλοκομμένο φίλε αμυγδάλου ή καρύδι

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Tonia Dionisiou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα κορμός κατσαρόλας

Υλικά:

Πατισερί
1 λίτρο γάλα κρύο
120 γρ.κορν φλάουρ
100 γρ.ζάχαρη
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ.σ. βούτυρο

Το γλάσσο με
200 γρ.κρέμα γάλακτος
200 γρ.κουβερτούρα
1 κ.σ.βιτάμ

Εκτέλεση

Βάζουμε σε φόρμα μακρόστενη που θα συναρμολογήσουμε τον κορμό διάφανη μεμβράνη.
Βάζουμε στο πάτο και πλάγια μπισκότα πτι μπερ.

Κάνουμε την κρέμα πατισερί
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράσει και να δέσει το μίγμα μας.
Όταν την κατεβάζουμε σπάμε μέσα 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ.
Την ανακατεύουμε ελαφρώς από κάτω προς τα πάνω.
Ρίχνουμε το μίγμα μας στη φόρμα που έχουμε στρώσει τα μπισκότα.
Κλείνουμε πάνω με μπισκότα και αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια στο ψυγείο για όλη νύχτα.
Την επόμενη βγάζουμε από το ψυγείο και με προσοχή το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Κάνουμε το γλάσσο με
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα,ανακατεύουμε καλά,προσθέτουμε το βιτάμ και συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθεί και να δέσει.
Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς και το ρίχνουμε στον κορμό μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

H Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες ρολο
Επόμενο άρθροΣοκολατάκια μανταρινάτα