Τούρτα Μήλου με καρύδια
Η Τούρτα Μήλου με Καρύδια είναι ένα κλασικό γλυκό που αγγίζει την ψυχή. Το άρωμα από τα ψημένα μήλα και τα καρύδια γεμίζει το σπίτι και η γεύση της είναι απλά ακαταμάχητη.
Η ζουμερή γέμιση από μήλα ταιριάζει τέλεια με την τραγανότητα από τα καρύδια προσθέτουν μια ωραία υφή και μια ξηρή γεύση που ισορροπεί τέλεια τη γλυκύτητα.
Είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Είναι ιδανικό για όλες τις περιστάσεις, από ένα οικογενειακό δείπνο μέχρι ένα τραπέζι με φίλους.
Συστατικά:
7 μήλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
20 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4 αυγά
100 γρ. ζάχαρης
100 ml. λάδι
100 ml. γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
10 κουταλιές αλεύρι 00
10 γρ. μπέικιν πάουντερ για κέικ
Για την σαντιγι
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. ξηροι καρποί τριμμένοι στο μπλεντερ (όχι σκόνη)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 6 φέτες το καθε ένα.
Σε ένα ταψάκι 25 εκ στρώνουμε χαρτί ψησίματος και στρωνουμε στην βάση τα μήλα το ένα πισω απο το άλλο.
Πασπαλίζουμε τα μήλα απο πάνω με 3 κσ ζαχαρη και τρίβουμε πάνω απο τα μήλα στο χοντρό 20 γρ βούτυρο. Ψήνουμε τα μήλα στους 220 βαθμούς για 24 λεπτά
Εν τω μεταξύ σε ένα μιξερ βάσης χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το λάδι. γάλα, και 10 κσ αλεύρι, 1 κγ κανέλα και το μπεικιν και ανακατεύουμε με μια μαριζ.
Βγάζουμε από το φούρνο τα μήλα και αδειάζουμε απο πάνω το υγρό μείγμα
και το ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 25 λεπτά. Βγάζουμε μολις περάσει ο χρόνος και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μία πιατέλα αναποδογυρίζουμε το ταψί και αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος.
για την Σαντιγί
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, και το εκχύλισμα βανίλιας. Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο ώστε να είναι και αυτός παγωμένος.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει το σύρμα να αφήνει γραμμές πάνω στην χτυπημένη κρέμα και έχει πάρει υφή γιαουρτιού. Δεν τη χτυπάμε περισσότερο γιατί θα κόψει!
Ο χρόνος που θα χρειαστούμε για να γίνει αυτό εξαρτάται από τα λιπαρά της κρέμας, το πόσο παγωμένη είναι η κρέμα και το πόσο δυνατό είναι το μίξερ μας.
Στη συνέχεια, σταματάμε το μίξερ και αφαιρούμε τον κάδο.
Αν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, τη χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα με ένα σύρμα χειρός ώστε να γίνει πιο σφιχτή.
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω απο τα μήλα και πασπαλίζουμε ξηρους καρπούς
και την βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
Καλή Επιτυχία
Subscribe to recipe’s youtube channel here