Τούρτα Gelato με Σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Η τούρτα παγωτό gelato με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς είναι ένα αριστούργημα ζαχαροπλαστικής που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την δροσερή κρέμα gelato και την τραγανή υφή των ξηρών καρπών.

Απίστευτη υφή: Το gelato είναι απίστευτα κρεμώδες και λείο, με μια υφή που λιώνει στο στόμα. Η σοκολάτα είναι πλούσια και γευστική, ενώ οι ξηροί καρποί προσθέτουν μια ωραία τραγανή πινελιά.

Ιδανική για κάθε περίσταση: Αυτή η τούρτα είναι ιδανική για κάθε περίσταση, από ένα απλό οικογενειακό δείπνο μέχρι ένα επίσημο γλέντι. Είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα τους αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Θα την λατρέψετε: Εάν ψάχνετε για ένα νόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό, η τούρτα παγωτό gelato με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς είναι η τέλεια επιλογή. Σίγουρα θα την λατρέψετε!

Υλικά:

400 γραμμάρια φυτική κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
Άρωμα βανίλιας
Σταγόνες μαύρης σοκολάτας
80 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
Χοντρό τριμμένο φουντούκι
Ξερά μπισκότα
Γάλα (για βρέξιμο)

Εκτέλεση:

Στρώνουμε μια διάφανη μεμβράνη σε μια φόρμα για κέικ.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια, μέχρι να σφίξουν (να είναι όλα κρυα ακομη και τα χτυπητήρια
του μιξερ).
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα στη φόρμα και βάζουμε στο καταψύκτη για 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το καταψύκτη, απλώνουμε από πάνω σταγόνες σοκολάτας και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Βρέχουμε τα μπισκότα ελαφρά στο γάλα και τα στρώνουμε στην επιφάνεια.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη όλη τη νύχτα.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα το παγωτο, λιώνουμε την μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την περιχύνουμε στην τούρτα.
Πασπαλίζουμε με χοντρό τριμμένο φουντούκι και επιπλέον σταγόνες σοκολάτας.
Διατηρούμε στην κατάψυξη.

Συμβουλές:

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαύρη σοκολάτα με γάλακτος ή λευκή.
Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα ξηρούς καρπούς, τρούφα σοκολάτας ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας.
Για πιο εύκολη αφαίρεση από τη φόρμα, μπορείτε να βουτήξετε τη φόρμα για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό.

Καλή όρεξη!

Mena Gaetano

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα Σεράνο

Η Συνταγή είναι του Pastry chef Stratos Petrou

Υλικά

Για το Παντεσπάνι
5 Αυγά μεσαία
125 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
125 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
20 γρ Κακάο Σκόνη(κοσκινισμένο)
1 βανίλια

Για το Σιρόπι
(βράζουμε για 2 λεπτά απο την στιγμή Βρασμού)
250 γρ Νερό
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Για την Ιταλική Μαρέγκα
40 γρ Νερό
180 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ Ασπράδι Αυγού (4 Μεσαία)

Για την Κρέμα Σεράνο
180 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
120 γρ κρέμα γάλακτος35% σε Υγρή μορφή
600 γρ κρέμα γάλακτος 35 % χτυπημένη σε
Παχύρευστη μορφή
Την Ιταλική Μαρέγκα που φτιάξαμε

Κεράσια για Διακόσμηση

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την τούρτα σεράνο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα πέντε αυγά τη ζάχαρη τη βανίλια και τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα. Οταν έχει ασπρίσει το μείγμα Καλά τότε ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε πολύ απαλά ώστε να μη χάσουν τον όγκο τους τα αυγά που πήραν από το χτύπημα
Σε ένα τσέρκι 24 εκατοστών που έχουμε κλείσει τον πάτο με αλουμινόχαρτο αδειάζουμε το μείγμα για το παντεσπάνι ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 25 με 30 λεπτά
Οταν έχει ψηθεί και τελειώσει το τυλίγω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο την επόμενη μέρα

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα σεράνο
Για τη μαρέγκα ρίχνουμε σε ένα μπρίκι τη ζάχαρη με το νερό και τα βάζουμε να βράσουν έως ότου φτάσουν στους 123 βαθμούς τρία με τέσσερα λεπτά από το σημείο βρασμού
Οσο βράζει το σιρόπι στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια τα χτυπάμε σε μέτρια ένταση να γίνουμε σε μαρέγκα
Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι χαμηλώνουμε την ένταση στη μαρέγκα και το ρίχνουμε σιγά-σιγά με προσοχή να μην καείτε.
Στη συνέχεια δυναμώνουμε την ένταση έως ότου κρυώσει ο κάδος και σφίξει μαρέγκα σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και δεν θα πρέπει να είναι πάρα πολύ ζέστη ανακατεύουμε πολύ απαλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κουβερτούρα τη μαρέγκα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε πολύ απαλά προσοχή στο ανακάτεμα να μην ξεφουσκώσει ο όγκος της κρεμας.
Αφού έχουν ανακατευτεί προσθέτω την κρέμα γάλακτος σε υγρή μορφή και την ενσωματώνω
Αφού έχουμε μία λεία κρέμα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και την ενσωματώνουμε ώστε να έχουμε την κρέμα σεράνο

Ξεκινάμε το στήσιμο

Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους χρησιμοποιώ ένα τσέρκι 24 εκατοστών βάζω τον πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι το ταιριάζουμε πάρα πολύ καλά και σιροπιάζουμε πάρα πολύ καλά και προσθέτουμε το ένα τρίτο της κρέμας, έτσι συνεχίζουμε και για τα άλλα δύο παντεσπάνια
Βάζουμε και δεύτερο δίσκο σιροπιάζουμε πολύ καλά και προσθέτουμε άλλη μία δόση κρέμας τοποθετούμε και τον τρίτο δίσκο σιροπιάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει τέσσερις με έξι ώρες ή καλύτερα για ένα ολόκληρο βράδυ.
Την κρέμα που επίτηδες αφήσαμε να περισσέψει την βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και την τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να τη χρησιμοποιήσουμε για την διακόσμηση

Οταν είναι έτοιμη και έχει παγώσει η τούρτα σεράνο ξεκινάμε τη διακόσμηση σεράνο
Χρησιμοποιώ την κρέμα Σεράνο που είχαμε κρατήσει στο ψυγείο και διακοσμούμε όπως επιθυμεί ο καθένας προσθέτω στην κορυφή
Αφού έχω τελειώσει με τη διακόσμηση της κρέμας βάζουμε τα κερασάκια που έχουν κλασικά η τούρτα σεράνο και η τούρτα είναι έτοιμη

Προηγούμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου με Μπισκότα, Γιαούρτι και Μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΠατσαβουρόπιτα Σιροπιαστή: Το Γλυκό που θα Λατρέψετε