Τούρτα Πορτοκαλιού 🍊

Υλικά

για το παντεσπανι(Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε ξύσμα από ένα πορτοκάλι)
4 αβγά χωρισμένα
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανιλιες
1/4 της κούπας νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού Μπεκιν παουντερ
Για σοκολατενιο παντεσπανι αφαιρούμε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι κ το συμπληρώνουμε με 3 κουταλιές της σούπας κακάο. Κάνουμε 1 1/2 δόση δηλαδή με 6 αβγά
Και το βάζουμε σε 26 νούμερο ταψί

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με την μισή ποσότητα ζάχαρης.Υστερα χτυπάμε τους κρόκους με την άλλη μισή ζάχαρη και την βανίλια να φουσκώσουν στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό.
Περνάμε από την σιτα το κακάο με το αλεύρι κ το Μπεκιν .Ριχνουμε εναλλάξ αλευρι κ μερεγκα και ανακατεύουμε με μια Μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το υλικό.
Το ψήνουμε στους 170 σε αέρα για περίπου 40 λεπτά.

Για την κρέμα πορτοκαλιού
1 ζαχαρουχο γάλα
2 κουτακια νερό (το μετράμε με το κουτάκι από το γάλα)
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
50 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
5 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλαουερ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και 1 1/2
Κουτάκι νερό και το ξύσμα στο νερό που κρατάμε διαλύουμε το κορν φλαουερ. Αφού ζεσταθεί το γάλα ριχνουμε το κορν φλαουερ Και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει .Μόλις πάρει μια βράσει το τραβάμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Βάζουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο δοχείο και καλύπτουμε με μεμβράνη
Και την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο.

Για το στήσιμο
Τον χυμό από δύο πορτοκάλια (θέλουμε να είναι γλυκά για να μην χαλάσει το γλυκό)
2 κρέμες στο μεταλλικό κουτί
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη
Αμύγδαλα φιλέ
Κερασακια γλασε
Χτυπάμε την σαντιγί με την ζάχαρη άχνη να φουσκώσει.Υστερα βγάζουμε την κρέμα πορτοκαλιού από το ψυγείο και την χτυπάμε για 2 λεπτά με το μίξερ να αφρατεψει μετα προσθέτουμε 2 φλυτζάνια από την σαντιγί που χτυπήσαμε και ανακατεύουμε με μια Μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.
Κόβουμε το παντεσπανι στα τρία και βρεχουμε με λίγο χυμό βάζουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα πορτοκαλιού, τοποθετούμε και το δεύτερο παντεσπανι το Βρεχουμε με τον χυμό και την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνουμε με την σαντιγί και το ψημένο αμύγδαλο φιλέ και τα Κερασακια γλασε!

ΠΗΓΗ: Dina Doriza

 

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ Ζυμαρικών – Ογκρατεν
Επόμενο άρθροΑπίστευτη πίτσα χωρίς αλεύρι…θα την λατρέψετε