Τούρτα με καρύδι και σοκολατα.

Για τα τελευταία μου γενέθλια έφτιαξα αυτή την Τούρτα με καρύδι και σοκολατα.. Η τούρτα είναι καταπληκτική, απέσπασε το χειροκρότημα όλων. Οι φίλοι μου δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ήταν τοσο ωραία. Είπαν ότι ήταν πιο ωραία για από αυτες των ζαχαροπλαστείων.

Πλεονεκτήματα:

  • Νόστιμη: Η γευστική αρμονία καρυδιού και σοκολάτας είναι πάντα επιτυχημένη.
  • Αφράτη: Το παντεσπάνι είναι ελαφρύ και αφράτο, προσφέροντας μια ευχάριστη υφή.
  • Πλούσια: Η κρέμα σοκολάτας είναι πηχτή και γεμάτη γεύση.
  • Τραγανή: Τα καρύδια προσθέτουν μια ωραία αντίθεση υφής.
  • Εύκολη: Η συνταγή είναι απλή και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες δεξιότητες ζαχαροπλαστικής.

Συνολικά:

Η τούρτα με καρύδι και σοκολάτα είναι ένα υπέροχο γλυκό που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της σοκολάτας και των ξηρών καρπών. Είναι εύκολη στην παρασκευή και ιδανική για κάθε περίσταση.

Υλικά

Για την κρέμα:
200 ml. κρεμα γάλακτος
6 κρόκοι αυγών
100 g ζαχαρη
125 γρ βούτυρο
40 γρ κακάο

Για καθε 1 παντεσπάνι:
2 ασπράδια αυγών
15 ή 20 γρ ζαχαρη, εξαρτάται αν το θέλετε πιο γλυκό / προσωπικά πρόσθεσα 15 γρ.
40 γρ αλεσμένα καρύδια
μερικές σταγόνες βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά τους κρόκους με την ζαχαρη. Η κρέμα γαλακτος ζεσταίνεται σε χαμηλή φωτιά, αλλά δεν πρέπει να βράσει.
Στη συνέχεια, σε λεπτή ροή, προσθέστε τους κρόκους και χτυπήστε. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε με το μίξερ.
Τυλίξτε την κρέμα που προκύπτει με μεβρανη να εφαπτεται και βάλτε τη στο ψυγείο όσο φτιάχνετε τα παντεσπανια.
Λίγο πριν ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση του κέικ, αφαιρέστε την κρυα κρέμα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο, το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, προσθέστε το στην κρέμα και χτυπήστε ξανά. Λαμβάνεται μια μοναδική, τέλεια κρέμα.

Για το κέικ έψησα 4 ξεχωριστά παντεσπανια.

Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζαχαρη και τη βανίλια μέχρι να σφίξουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε προσεκτικά με μια
σπάτουλα. Χρησιμοποιώ ταψί 22 εκ. Κόβω έναν κύκλο απο χαρτί ψησίματος για κάθε παντεσπανι. Αλείφω το χαρτί με πολύ λίγο λάδι.
Το μείγμα χύνεται και ισιωνεται. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά. Τουλάχιστον στο δικό μου παίρνει τόσο. Θα πρέπει να ροδίσει ελαφρώς.
Για κάθε ένα χτυπάω το μείγμα λίγο πριν το ψήσιμο. Χρησιμοποιώ το ίδιο μπολ, δεν το πλένω ούτε το μίξερ.

Μπορείτε να ψήσετε τα παντεσπανια ταυτόχρονα και μετά να κόψετε τα παντεσπανια με ένα δαχτυλίδι-τσερκι. Αλλά προσωπικά δεν έχω τόσο μεγάλο ταψί. Και προτείνω να τα ψήσετε ξεχωριστά.

Τέλος, η τούρτα συναρμολογείται (παντεσπανι – κρεμα – παντεσπανι) και στο τελος αλλειφεται με κρεμα και διακοσμείτε

ΠΗΓΗ: Valeria Hristova

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα με κρέμα και καρύδια

Τούρτα με κρέμα και καρύδια

Υλικά

αυγά – 9 τεμ.
ζάχαρη – 3 κουπ.
αλεύρι – 3 κουπ.
μπέικιν πάουντερ – 1/2 φακελάκι
μαγειρική σόδα – 1 κουταλιά της σούπας.
βανίλια – 1 τεμ.
κακάο – 2 κουτ.

Για Σιρόπι

νερό – 1 κουπ.
ζάχαρη – 1 κουπ.
βανίλια – 1 φακ.

Για κρέμα
φρέσκο ​​γάλα – 1 και 1/2 λίτρο
αυγά – 3 τεμ.
ζάχαρη – 1 και 1/2 κουπ.
αλεύρι – 1 κουπ.
βανίλια – 1 φακ.

καρύδια – 1 κουπ.

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το οποίο είναι προ-κοσκινισμένο και στο οποίο ανακατεύονται το μπέικιν πάουντερ και η σόδα. Ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέστε τη βανίλια και μοιράστε ομοιόμορφα σε τρία μπολ, βάζοντας το κακάο στο τρίτο. Χρησιμοποιείται ταψί μεσαίου μεγέθους. Αλείφεται με βουτυρο και πασπαλίζεται με αλεύρι. Ρίχνουμε το πρώτο μπολ σε αυτό και απλώνουμε το μείγμα ελαφρώς μέχρι την άκρη του ταψιού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Μετά το ψήσιμο, το πρώτο παντεσπανι αναποδογυρίζεται σε χαρτί, αλλά με την όψη προς τα πάνω. Έτσι ψήνονται τα άλλα 2 παντεσπανια.

Το σιρόπι παρασκευάζεται βράζοντας το νερό, προσθέτοντας τη ζάχαρη και ανακατεύοντας μέχρι να δέσει ελαφρά το υγρό. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια. Τριβουμε τα καρύδια.

 

Ετοιμάζουμε την κρέμα χωρίζοντας 1 κουπ. από το γάλα, και το υπόλοιπο βράζει με την προσθήκη ζάχαρης. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και το αλεύρι, ρίχνοντας λίγο λιγότερο σε αυτό το μείγμα του γάλακτος.
Αφαιρέστε το βραστό γάλα από την εστία. Ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνουμε την 1 κουπ. που κρατήσαμε σε λεπτή ροή στο μείγμα των αυγών. Στη συνέχεια το μείγμα των αυγών ξαναχύνεται σε λεπτή ροή και με συνεχή ανακάτεμα στη μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Ξαναβάζουμε στην εστία μέχρι να πήξει η κρέμα. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
Το πρώτο παντεσπάνι τοποθετείται με την όψη προς τα κάτω σε ένα μεγάλο δίσκο.
Σιροπιάζουμε με το 1/3 του σιροπιού. Περιχύνουμε με το 1/3 της κρέμας και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.
Προσθέστε τη δεύτερη στρώση – καφέ, και προχωρήστε με τον ίδιο τρόπο. Αυτό γίνεται με την τρίτη στρώση, βάζοντας κρέμα από πάνω και στο πλάι. Το κέικ λειαίνεται και πασπαλίζεται με καρύδια από όλες τις πλευρές. Βάζουμε στο ψυγειο για 2 ωρες και ειναι ετοιμοοοο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠατσαβουρόπιτα Σιροπιαστή: Ονειρικό Γλυκό με Απλά Υλικά
Επόμενο άρθροΣοκολατένιος κορμός: Το μόνο γλυκό που θα προλάβεις να φτιάξεις πριν έρθουν οι καλεσμένοι!