Τούρτα Raffaello
Η τούρτα Raffaello είναι μια πολύ δημοφιλής γλυκιά λιχουδιά που έχει την ονομασία της από τα γνωστά λευκά σοκολατένια κουφέτα Raffaello. Αποτελείται από μια βάση από μπισκότο, κρέμα βουτύρου, καρύδα και κρέμα γάλακτος, και διακοσμείται με τα κουφέτα Raffaello και καρύδα. Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή που μπορεί να προετοιμαστεί στο σπίτι, αλλά υπάρχουν επίσης επαγγελματικές εκδόσεις που πωλούνται σε ζαχαροπλαστεία. Αν αγαπάτε την καρύδα και τη λευκή σοκολάτα, η τούρτα Raffaello είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς!
Συστατικά:
1 λίτρο γάλα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 πακέτα πουτίγκα βανίλιας (80 γρ.)
120 γρ βούτυρο
100 γρ λευκή σοκολάτα
200 γρ τριμμένη καρύδα
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
Επιπλέον:
1 πακέτο κράκερ αλατιού
3-4 κουταλιές της σούπας τρίμματα καρύδας
Εκτέλεση
Βάζουμε στη φωτιά ένα κατσαρολάκι με το γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να βράσει και να πήξει
Σβήνουμε τη φωτιά ρίχνουμε μέσα στην κρέμα την λευκη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν
Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς
Μέσα στο μείγμα της καρύδας ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ξανά ανακατεύουμε βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολάκι και τη χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ για 4 λεπτά
Σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τις πλευρές έχουμε καλύψει στρώνουμε στη βάση μία σειρά κράκερς να την καλύψουμε
πλήρως από πάνω απλώνουμε το 1/3 της κρέμας στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη σειρά κράκερς πάλι κρέμα το άλλο ένα τρίτο στο τέλος βάζουμε την τελευταία σειρά κράκερς και στρώνουμε πάλι με το τελευταίο 1/3 της κρέμας να καλύψουμε πλήρως το γλυκό
Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη καρύδα να το σκεπάσουμε εντελώς και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες βγάζουμε το γλυκό μας από το ταψάκι αφαιρούμε τη λαδόκολλα και είναι έτοιμο να το σερβίρουμε
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κέικ Raffaello
Προϊόντα
Κέικ αμυγδάλου
4 αυγά
125 γρ αλεύρι
125 γρ ζάχαρη
70 γρ αλεύρι αμυγδάλου (αλεσμένα αμύγδαλα καθαρισμένα)
3 κ.σ ηλιέλαιο
100 ml γάλα
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
μια πρέζα αλάτι
Κρέμα (λευκή σοκολάτα και καρύδα)
200 γρ λευκή σοκολάτα
κρέμα γάλακτος 200 γρ
200 γρ κρέμα καρύδας
100 γρ ζάχαρη άχνη
250 γρ μασκαρπόνε
Εκτέλεση
6 Raffaello τρουφάκια ή βάλτε ότι άλλο εχετε για διακόσμηση
τριμμένη καρύδας
φιλέ αμυγδάλου
Για την κρέμα
Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε τη λευκή σοκολάτα.
Βράζουμε την κρέμα και την κρέμα καρύδας.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Τοποθετούμε το μπολ με την κρέμα όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα, βάλτε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη και την κρυωμένη κρέμα σοκολάτας στο μπολ του πολυμίξερ.
Χτυπήστε τα πάντα μέχρι να γίνει αφράτη μάζα.
Βάλτε στο ψυγείο.
Κεικ αμυγδάλου
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε αλεύρι αμυγδάλου, φυτικό λάδι, γάλα και εκχύλισμα βανίλιας.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε.
Ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να γινουν μαρεγκα.
Ριξτε το και ανακατεεψτε απαλά από κάτω προς τα πάνω μέσα στο προηγουμενο μειγμα.
Βουτυρωνουμε ένα ταψί 22 εκ. και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αποτινάξτε την περίσσεια.
Βάζουμε τη ζύμη στην φόρμα. Ψήνουμε 35 λεπτά.
Διακόσμηση και σερβίρισμα της τούρτας
Αφήνουμε το κέικ σε σχάρα να κρυώσει.
Με ένα μακρύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κέικ σε 2 ή 3 κομμάτια.
Απλώστε κρέμα στα κέικ και πασπαλίστε με νιφάδες καρύδας.
Απλώνουμε από όλες τις πλευρές με κρέμα και πασπαλίζουμε πυκνά με νιφάδες καρύδας.
Καλή Επιτυχία
Δημοσίευση του χρήστη Тамара Проскурня