Μηλόπιτα για δίαιτα…με αλεύρι βρώμης

Σε αυτό το άρθρο σας προσφέρουμε μια πολύ πλούσια και γλυκιά syntag;h για να συνοδεύσετε το πρωινό και τα σνακ σας:
Mηλόπιτα και αλεύρι βρώμης χαμηλών θερμίδων.
Είναι μια από τις καλύτερες συνταγές εάν βρίσκεστε σε δίαιτα καθώς περιέχει γλυκαντικό αντί για ζάχαρη (χρησιμοποιείται μόνο η μαύρη ζάχαρη για την καραμέλα). Επίσης, δεν χρειάζεται φούρνο, αρκεί ένα απλό τηγάνι.
Μπορείτε να αλλάξετε μερικά συστατικά στη γεύση. Για παράδειγμα, αλλάζουμε το μήλο με μπανάνα ή αχλάδι και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο μόνο με διαφορετική γεύση.

Για αυτό το νόστιμο κέικ, θα χρειαστούμε:

200 γρ. αλεύρι βρώμης
1 κουταλιά της σούπας. Μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας. υγρό Stevia (ή γλυκαντικό)
2 κουταλιές της σούπας. λάδι
100 ml. Χυμός πορτοκάλι (φυσικός)
40 γρ. Μαύρη ζάχαρη
1 μήλο
Λάδι  (για να αλείψετε το τηγάνι)

Παρασκευή

Αρχικά, βάζουμε το αλεύρι βρώμης σε ένα μπολ με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας λίγο.
Στο κέντρο κάνουμε μια τρύπα και προσθέτουμε το αυγό.
Στη συνέχεια έρχεται ο χυμός πορτοκάλι, η στέβια και το λάδι. Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά έως ότου ενσωματωθούν καλά και σχηματιστεί κρέμα χωρίς σβώλους, και αφήνουμεσ την άκρη.

Από την άλλη πλευρά, ξεφλουδίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε φέτες όσο το δυνατόν καλύτερα. Αφήνουμε τα τμήματα με Βάζουμε το τηγάνι σε ελάχιστη φωτιά (όσο μικρότερος είναι ο καυστήρας, τόσο το καλύτερο).
Σε αυτό βάζουμε λίγο λάδι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματ όπου πρόκειται να είναι το κέικ για να μην κολλήσει.
Όταν είναι κάπως ζεστό, πασπαλίζουμε τη μαύρη ζάχαρη σε ολόκληρη την επιφάνεια του τηγανιού. Βάλτε γρήγορα τα κομμάτια μήλου ένα προς ένα πάνω από τη ζάχαρη, σχηματίζοντας μια βάση.
Πάνω από τα μήλα, ρίχνουμε όλο το μείγμα βρώμης που καλύπτει όλα τα μήλα. Προσπαθήστε να το διανείμετε ομοιόμορφα για καλύτερο μαγείρεμα.
Καλύψτε και αφήστε το να ψηθεί για 15 λεπτά με ελάχιστη φωτιά. Με την πάροδο του χρόνου, θα παρατηρήσετε ότι το υγρό είναι ήδη στεγνό και ότι οι άκρες είναι κάπως χρυσές, αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμο να γυρίσει.

Για να το αναποδογυρίσουμε χωρίς ατυχήματα, παίρνουμε μια πιατέλα και βάζουμε μερικές σταγόνες λαδιού. Απλώνουμε το λάδι σε ολόκληρη την επιφάνεια της πιατελας.
Βάζουμε την πιατελα πάνω από το τηγάνι και την αναποδογυρίζουμε, ενώ το κέικ βρίσκεται στην πιατελα, βάζουμε λίγο περισσότερο λάδι στο τηγάνι και το διανέμουμε σε ολόκληρη την επιφάνεια για να αποφευχθεί να κόλλησει το κέικ που το βάζουμε πάλι στο τηγάνι.
Τώρα πρέπει μόνο να το μαγειρέψετε για περίπου 5 ακόμη λεπτά. Μετά από λίγο, αφαιρούμε από τη φωτιά και καθαριζουμε λίγο τις άκρες.
Βάζουμε το κέικ στην πιατελα και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά. Και θα είστε έτοιμοι να απολαύσετε αυτή την νόστιμη τάρτα μήλου με αλευρι βρώμης.

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολη Κολοκυθόπια με Τυρί
Επόμενο άρθροΚουλούρια τοστιέρας-αυτά δεν είναι της Γιαγιάς