Υλικά
Ζύμη:
Βούτυρο – 180 γρ.
Ζάχαρη – 100 γρ.
Αλεύρι – 400 γρ.
Μπέικιν πάουντερ – 10 γρ.
Γιαουρτι – 100 γρ.
Μπορει να γίνει και με τριμμενα μπισκότα
Κρέμα:
Βούτυρο – 180 γρ.
Ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο(Dulce de Leche) – 380 γρ.
Τρουφα Σοκολατας ή ψιλοτριμμένη σοκολάτα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προετοιμασία ζύμης για το μπισκότο.
Βάλτε το μαλακό βούτυρο σε ένα μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπηστε.
Τώρα προσθέτουμε το γιαουρτι, ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και ζυμώστε τη ζύμη.
Βάζουμε στην καταψυξη να παγωσει. Τρίβουμε την ζύμη στο χοντρο του τριφτη μεσα σε ένα ταψι στρωμένο με χαρτι ψησίματος.
Ψήνουμε στους 200°C για 15-20 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με ένα σύρμα μέχρι να ασπρίσει. Προσθέστε σταδιακά το καραμελομενο ζαχαρουχο γάλα σε πολλά βήματα. Η κρέμα είναι έτοιμη, ας την αφήσουμε στην άκρη προς το παρόν.
Βγαλτε απο το φουρνο την ζυμη και θρυμματίστε τη σε ένα βαθύ μπολ με τα χέρια σας.
Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε αμέσως το μειγμα σε ένα πιάτο και πιέζουμε με μια σπάτουλα ή τα χέρια για να δωσουμε αυτο το σχημα του βουνου
Πασπαλίζουμε από πάνω με τρουφα σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Απολαύστε το με τον καφέ σας!