Τούρτα Πορτοκάλι

Η Τούρτα Πορτοκάλι Μαμαδίστικη συνταγή για το πιο εύκολο δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού – Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Υλικά

Για το παντεσπανι
5 αυγα.
5 κουταλιες ζαχαρη
2 βανιλιες
ξυσμα από 1 πορτοκάλι
5 γεματες κουταλιες αλευρι γ. ο. χ

Σιροπι
1 και μισό ποτηρι ζαχαρη
1 και μισό νερο

Για τη κρεμα
2 φακελακια γκαρνι
1 ποτηρι γαλα
2 κουταλιες αχνη
2 γιαουρτακια

Για την κρέμα πορτοκάλι
2 και μισό ποτηρια χυμο πορτοκαλιου
5 κουταλιες κορν φλαουρ
1 βανιλια
1 κουπα ζαχαρη

Εκτέλεση

Χωριζουμε 5 αυγα σε κροκους ασπραδι.
Χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιχτή μαρέγκα
Χτυπαμε τους κροκους με την ζαχαρη, βανιλιες και ξυσμα πορτοκσλιού για 3 λεπτα.
Ενωνουμε τα 2 μίγματα και προσθετουμε με απαλες κινησεις το αλευρι γ. ο. χ. Ψηνουμε 15 λεπτά σε προθερμασμένο Φουρνο στους 200 βαθμούς.
Σιροπιαζουμε με ενα ελαφρυ σιροπι απο 1 μιση ποτηρι ζαχαρη και 1 μιση νερο που βραζουμε 2 λεπτα.

Για τη κρεμα
Χτυπάμε τα φακελακια γκαρνι σε σαντιγί με το γαλα. Οταν αφρατεψει ριχνουμε την αχνη ζαχαρη και τα γιαουρτακια
Απλώνουμε την κρέμα πάνω απο την σιροπιασμενο παντεσπανι και το βαζουμε στο ψυγείο

Για την κρέμα πορτοκάλι

Βάζουμε στην κατσαρόλα το φυσικό χυμό πορτοκαλιών, ζάχαρη το κορν φλάουρ και την βανίλια στην συνέχεια το βάζουμε στην εστία και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Βγάζουμε απο το ψυγείο το γλυκό απλώνουμε την κρέμα πορτοκάλι και το ξαναβαζουμε στο ψυγείο για 2-3 ωρες. διακοσμούμε όπως μας αρέσει

Η Συνταγή είναι της Ρουλα Λυρου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα Εκμέκ κανταΐφι

Υλικά

300 γρ γραμμάρια κανταΐφι στο φούρνο
180 γρ Βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη
260 ml. νερό
1 κγ λεμονι
Φλούδα μισου πορτοκαλιού
1 βανίλια
1/2 κ.σ. μέλι

Για την κρέμα:
700 ml φρέσκο ​​γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 σακ άμυλο βανίλιας (Γιωτης)
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα και για να γίνει πιο αφράτο το κανταΐφι, βουτήξτε τα χέρια σας στο βούτυρο πριν αρχίσετε το ξάσιμο. Δεν θα κάνετε παραπάνω από πέντε λεπτά.
Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα εκατοστά και απλώστε ομοιόμορφα το κανταΐφι και περιχύστε το με το βούτυρο.
Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για ¾ της ώρας περίπου ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

Περιχύνεται με το σιρόπι, το οποίο παρασκευάζεται ρίχνοντας σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού, τη βανίλια, το μέλι και την πορτοκαλόφλουδα.
Το βάζουμε στη φωτιά το αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά και το αποσύρουμε από την εστία.

Η κρέμα παρασκευάζεται ρίχνοντας φρέσκο ​​γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας ζάχαρη και άμυλο διαλυμένο σε λίγο νερό. Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τη βανίλια και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Το σιροπιαστό κανταΐφ περιχύνεται με τη ζεστή κρέμα.
Αφήνεται να κρυώσει στο ψυγέιο για 1 ώρα και καλύπτουμε με τι σαντιγί που φτιάχνουμε χτυπώντας παγωμένη κρεμα γάλακτος.
Πασπαλίζουμε από πάνω αλεσμένα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: kulinarensvqtsgeri

 

Προηγούμενο άρθροΛουκουμάδες με καρύδι και μέλι
Επόμενο άρθροΣπιτική Τονοσαλάτα