Χαλβάς Κάστανο με καρύδι

Συστατικά

500 γρ. Αλεύρι από κάστανο
1 κοφτο κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γρ. καστανή ζάχαρη
750 ml. γάλα
750 ml. νερό
100 γρ. μουσκεμένες σταφίδες
50 γρ. καρύδι

Παρασκευή:

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό για 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κάστανο, τη ζάχαρη, το αλάτι και αρχίζουμε να ρίχνουμε το νερό και το γάλα.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ένα σύρμα, προσέχοντας να μην σχηματιστούν σβώλοι.
Τελικά χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να ανακατέψετε καλύτερα.
Συνδυάστε μισό ποτήρι λάδι.
Στον πάτο ενός ταψιού, μοιράζετε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνετε το έτοιμο μείγμα, το οποίο θα είναι πολύ ρευστό.

Προσθέστε τις προηγουμένως μουλιασμένες σταφίδες και 50 γρ καρύδι τριμενο σε χοντρα κομματια, μοιράζοντάς τα στην επιφάνεια του μείγματος .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Αν υπάρχουν ρωγμές στην επιφάνεια, σημαίνει ότι το μαγείρεμα είναι τέλειο.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Ο χαλβάς κάσταωο θα είναι απαλός και κρεμώδες

Νόστιμο δοκιμάστε το!

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακό Τραγανό Κανταίφι
Επόμενο άρθροΠλαστός ! 🍴🍷