Τούρτα Μαμαδίστικη

Υλικά

Παντεσπάνι:
7 αβγά (χωρισμένα για μαρέγκα)
1 κούπα ζάχαρη
1 βούτυρο
2 βανίλιες
2 κούπες φαρίνα
2 κ.σ. κακάο
Σιρόπι:
3 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη

Κρέμα:
2 Μόρφατ (σε τενεκεδάκι)
2 ζαχαρούχα γάλατα

Οδηγίες μαγειρέματος

Σιρόπι:
Bάζω τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά κι από τη στιγμή που θα κοχλάσει κρατάω 5′. Αφήνω να κρυώσει.

Παντεσπάνι:
Xωρίζω τα αβγά και χτυπάω τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.

Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα κι έπειτα προσθέτω το βούτυρο. (ήδη μαλακό)
Συνεχίζω προσθέτοντας το αλεύρι, το κακάο και τη βανίλια.
Τέλος και με τη βοήθεια μόνο μιας σπάτουλας κι όχι του μίξερ ενσωματώνω και τη μαρέγκα.
Έχω ντύσει το ταψί μου με λαδόκολλα. Απλώνω ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνω στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40′.
Μόλις βγει από το φούρνο το βγάζω σε μια πετσέτα και το αφήνω να κρυώσει τελείως.

Κρέμα:
Xτυπάω το παγωμένο Μόρφατ με το ζαχαρούχο για τουλάχιστον 20′ στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να φουσκώσει η σαντιγί και να στέκεται χωρίς να τρέχει.

Συναρμολόγηση:
Kόβω το παντεσπάνι στη μέση. Το βρέχω με το μισό σιρόπι και από πάνω στρώνω τη μισή κρέμα.
Συνεχίζω με το άλλο μισό παντεσπάνι, το υπόλοιπο σιρόπι και την υπόλοιπη κρέμα.
Γαρνίρω με ό,τι χωράει ο νους..Εν προκειμένω εγώ χρησιμοποίησα τρούφα και φραουλες.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση 😋

Изпитаните рецепти на Марчето

Προηγούμενο άρθροΤυροκούλουρα Ατσμά – αφράτα ψωμάκια με βούτυρο σαν αυτά που προσφέρουν στην Πόλη
Επόμενο άρθροΜελιτζανοσαλάτα το τέλειο ορεκτικό για τους λάτρεις της μελιτζάνας