Σίγουρα τα Τρίγωνα Πανοράματος είναι  ένα γλυκό που το ξέρετε αλλα ξέρετε ότι φτιάχνεται με μεράκι και αγνά υλικά, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία. Το τραγανό φύλλο  αγκαλιάζει μια απαλή κρέμα, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θα σας μαγέψει. Ιδανικά για κάθε περίσταση, τα Τρίγωνα Πανοράματος αποτελούν τον τέλειο τρόπο για να κλείσετε ένα γεύμα ή να απολαύσετε ένα γλυκό διάλειμμα. Δοκιμάστε τα και αφεθείτε στην απολαυστική γεύση τους!

Υλικά

Για το σιρόπι

500 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
400 γρ. νερό

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα πλήρες
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 λοβό βανίλιας
65 γρ. κρόκους, από μεσαία αβγά
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για το φύλλο
450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
200 γρ. βούτυρο, λιωμένο, για το άλειμμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρουν μια βράση και λιώσει η ζάχαρη, το σιρόπι είναι έτοιμο.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Για την κρέμα
Τοποθετούμε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το γάλα, 250 γρ. ζάχαρη και τον λοβό βανίλιας κομμένο στη μέση, και περιμένουμε να πάρει μια βράση.
Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους και 50 γρ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα με τη βοήθεια μιας κουτάλας μέσα στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός.
Καθαρίζουμε με αρκετό απορροφητικό χαρτί κουζίνας την κατσαρόλα από το γάλα και την τοποθετούμε ξανά σε μέτρια φωτιά. Αν θέλουμε μπορούμε να βρέξουμε και λίγο το χαρτί για να μην κολλάει.
Ρίχνουμε το βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ετοιμάζουμε το ρου, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά με την κουτάλα το γάλα μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας κάθε φορά ελαφρά με το σύρμα χειρός. Σε αυτό το σημείο αφαιρούμε τον λοβό βανίλιας από το γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός μέχρι να σπάσουν όλα τα γρομπαλάκια και να γίνει λεία η κρέμα.

Όταν δούμε μπουρμπουλήθρες είναι σχεδόν σίγουρο ότι η κρέμα είναι έτοιμη. Δοκιμάζουμε και αν δεν έχει τη γεύση από το αλεύρι, είναι σίγουρα έτοιμη!
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε απευθείας την κρέμα σε ένα βαθύ ταψί ή μπολ, και τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στην κρέμα ώστε να μην κάνει κρούστα.
Μεταφέρουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει για 2-3 ώρες.
Αν η κρέμα σφίξει πολύ, την αφρατεύουμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα.

Για τα τρίγωνα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας στην επιφάνεια εργασίας με τη μεγάλη τους πλευρά προς τα εμάς. Τα κόβουμε κάθετα σε 3 ίσες λωρίδες και βάζουμε τις λωρίδες τη μία πάνω στην άλλη.
Πασπαλίζουμε την πρώτη λωρίδα φύλλου με το λιωμένο βούτυρο -χωρίς να ακουμπάει το πινέλο στο φύλλο- και το αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε πάνω από τη βουτυρωμένη λωρίδα ακόμα μία και πασπαλίζουμε πάλι με το λιωμένο βούτυρο.
Διπλώνουμε τις δυο βουτυρωμένες λωρίδες σε τριγωνάκι. Μόλις φτιάξουμε το τριγωνάκι το κόβουμε στη μέση (υποτείνουσα), δημιουργώντας 2 μικρότερα ορθογώνια τρίγωνα.
Τσαλακώνουμε 2 μικρά φύλλα λαδόκολλας 10×10 εκ. και φτιάχνουμε 2 μικρά μπαλάκια.
Ανοίγουμε το κάθε ένα τριγωνάκι σαν χωνάκι από παγωτό και βάζουμε μέσα από ένα τσαλακωμένο μπαλάκι ώστε να μείνει ανοιχτό κατά το ψήσιμο.
Τοποθετούμε τα τριγωνάκια στο ταψί με τη λαδόκολλα.
Επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία για όλες τις λωρίδες από το φύλλο κρούστας.
Ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν τα τρίγωνα και χρυσαφίσουν.
Αφαιρούμε τα τρίγωνα από τον φούρνο και αμέσως τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα.
Αφαιρούμε τα τρίγωνα από το σιρόπι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα.
Αφήνουμε τα τρίγωνα να στραγγίξουν και αφαιρούμε τα μπαλάκια από μέσα τους.

Για το γέμισμα
Βάζουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε την άκρη της.
Συναρμολογούμε, γεμίζοντας τα τρίγωνα με την κρέμα.

Σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι του Ακη Πετριτζικη και η εκτέλεση της Rena Babatsi

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Υλικά
(κάνει 36-40)

Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής
4 φλιτζάνια πλήρες γάλα + 1/2 φλυτζάνι επιπλέον
1 κούπα ζάχαρη
8 κρόκους αυγού
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι κορν φλαουρ
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τα Τρίγωνα
1 πακέτο φύλλο ζαχαροπλαστικής, που αποψύχθηκε στην ψύξη τη νύχτα
450γρ αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο

Για το σιρόπι
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια νερό
1/2 ραβδί κανέλας
3-4 ολόκληρα γαρίφαλα
2-3 φλούδες λεμονιού

Γαρνιτούρα
ψημένα αμύγδαλα σε φέτες

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε τη κρέμα , προσθέστε το γάλα (4 φλιτζάνια) και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βράστε το σε μεσαία φωτιά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλαουρ, τους κρόκους και το υπόλοιπο γάλα (1/2 φλιτζάνι) και χτυπήστε με συρμα μέχρι να κρεμώσει. Μόλις το γάλα σας ζεματιστεί, βγάλτε το από την φωτιά και σιγά-σιγά ρίχνετε στο μπολ με το αλεύρι και τους κρόκους , ενώ χτυπάτε συνέχεια. Μεταφέρετε το μίγμα της κρέμας στο κατσαρολακι σε μεσαία φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσθέστε το βούτυρο, μετά τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. Αφαιρέστε από τη φωτιά, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη πάνω από την κρέμα, στη συνέχεια μια πετσέτα βαμβακερή. Αφήστε να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ψυγείο (αυτή η κρέμα ζαχαροπλαστικής πρέπει να είναι παχιά, ώστε να μην πέσει έξω από το φύλλο).

Τοποθετήστε μία λαδόκολα στο ταψί και προθερμάνετε το φούρνο σας σε 160 βαθμούς. Ανοίξτε τη συσκευασία με το φύλλο  και τοποθετήστε την επιφάνεια εργασίας σας κάθετα. Πάρτε ένα φύλλο πάνω στην επιφάνεια εργασίας σας και κόψτε το σε τρεις (κατά μήκος)  μακριές κορδέλες. Περάστε το λιωμένο βούτυρο σε δύο φύλλα και τοποθετήστε το ένα πάνω στο άλλο. Τώρα αναδιπλώστε κάθε κορδέλα με ορθογώνιο τρόπο μέχρι την κορυφή μέχρι να τελειώσετε φτιάχνοντας ένα τριγωνικό φυλλοειδές. Τοποθετήστε το στο ταψί και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα φυλλώματος.
Βουρτσίστε τις κορυφές των τριγώνων σας με λιωμένο βούτυρο και τοποθετήστε το στο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να χρυσήσουν (αν και είναι άδειο, τα φυλλοειδή τρίγωνα θα φουσκωθούν, δημιουργώντας μια τσέπη στην οποία θα γεμίσουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής). Αφήστε να κρυώσει εντελώς, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα αιχμηρό μαχαίρι για να δημιουργήσετε μια τρύπα στη μικρή πλευρά του τριγώνου (είναι ευκολότερο να κόψετε την πλευρά όπου μπορείτε να δείτε τις πτυχώσεις του φύλλου).
Κάνε το άνοιγμα σου από αυτή την πλευρά.

Για να φτιάξετε το σιρόπι, προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα μεσαίο δοχείο και βράστε. Μειώστε σε μέτρια και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Μετά βγάλτε το από την φωτιά. Τοποθετήστε κάθε τρίγωνο στο ζεστό σιρόπι για περίπου 30-40 δευτερόλεπτα και αφαιρέστε το με μία τρυπητή κουτάλα, για να αποστραγγίσετε το πλεόνασμα σιροπιού και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε μια σχάρα κρυώσουν (με ένα δίσκο από κάτω για να πιάσετε οποιοδήποτε σιρόπι που στάζει) Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα τρίγωνα.

Για να συναρμολογήσετε το Τριγωνά σας, γεμίστε μια τσάντα ζαχαροπλαστικης με την παγωμένη κρέμα και γεμίστε κάθε τρίγωνο με κρέμα. Πασπαλίστε φρυγμένα αμύγδαλα στην κρέμα και σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΧρυσαφένιες Πατάτες με Μπέικον και Κρεμμύδια: Μια κλασική γεύση που αγαπούν όλοι!
Επόμενο άρθροΚέικ καρύδας και νουτέλα