Συστατικά

3½ κούπας αλεύρι
1 κουταλιά μαγιά ξερή ή 30γρ. μαγιά νωπή
½ κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1¼ κούπας χλιαρό νερό
Λάδι για το άλειμμα
1 κιλό περίπου τυρί φέτα χοντροτριμμένο
Λίγο πιπέρι
1-2 πράσινες πιπεριές

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι. Κάνουμε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίχνουμε το μέλι και το λάδι. Προσθέτουμε το νερό κι ανακατεύουμε αρχικά με ένα κουτάλι και κατόπιν με τα χέρια κάνοντας μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Εάν κολλάει προσθέτουμε αλεύρι. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί 2 ώρες σε ζεστό μέρος ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο την ανοίγουμε με τον πλαστή σε δύο ορθογώνια φύλλα. Αλείφουμε με το λάδι κ ρίχνουμε το μισό τυρί στο ένα φύλλο κ το άλλο μισό στο δεύτερο (αφού προηγουμένως έχουμε θρυμματίσει το τυρί έχουμε ψιλοκόψει τις πιπεριές μέσα κ έχουμε ρίξει το πιπέρι). Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολά κ έπειτα τα κάνουμε σπιράλ. Αλείφουμε λάδι στην επιφάνεια προσθέτουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 200°C 25′-30′ να ροδίσουν!

Hara Dimitriadou 
Προηγούμενο άρθροΤραγανές πατάτες με παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΖαλισμένο κοτόπουλο με μπύρα και πιπεριές