Βάφλες με μέλι και μπανάνα

Οι Βάφλες με μέλι και μπανάνα είναι ένα νόστιμο έδεσμα που μπορεί να απολαύσετε ως πρωινό, brunch ή επιδόρπιο. Εδώ είναι ένας απλός τρόπος να τις παρασκευάσετε

Υλικά για 8 βάφλες

3 αυγά
250 ml γάλα
175 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γραμμάρια μπέκιν πάουντερ
75 γραμμάρια ζάχαρη
90 γραμμάρια βούτυρο χωρίς αλάτι
μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Διαχωρίζουμε τον κρόκο των αυγών. Σ ένα μπολ αναμειγνύουμε τον κρόκο των αβγών, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Λιώνουμε το βούτυρο προσοχή όχι να κάψει και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαρέγκα και προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα αναμειγνύοντας ελαφρά και με κυκλικές κινήσεις.
Γεμίζουμε δύο φόρμες σιλικόνης με το μείγμα

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 220 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

Βάφλες με μέλι και μπανάνα
Έπειτα ξεφορμάρουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στον αέρα για άλλα 3-4 λεπτά ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε με μέλι, μπανάνα ξηρούς καρπούς ή λιωμένη σοκολάτα, μαρμελάδα, παγωτό.

Καλή επιτυχία!!!

Χρησιμοποιήθηκαν οι φόρμες της γνωστής εταιρίας Τupperware οι οποίες δεν χρειάζονται ούτε να τις βουτυρώσουμε ούτε να της αλευρώσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μου με DM ώστε να τις προμηθευτείτε με προσφορά!!!!!!

H συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

 

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με τι ντιπ γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΠατατοσαλάτα του ονείρου