Vegan κέικ σοκολάτας – Χωρίς αυγά, γάλα και βούτυρο

Η γιαγιά μου το αποκαλούσε “κέικ κατάθλιψης” επειδή η συνταγή είναι από την εποχή που πράγματα όπως τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο και η ζάχαρη ήταν πολύ ακριβά.

Συστατικά:

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι όλο κοσκινισμένο -210 γρ
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη – 150 γρ
1/4 κακάο-40 γρ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα – 7 γρ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι-3 γρ
1 φλιτζάνι νερό – 240 ml
1/3 φλιτζάνι λάδι – 80 ml
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας -7 ml
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού – 15 ml

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και τη μαγειρική σόδα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το νερό, το λάδι, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια.
Προσθέστε υγρά στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί 20 εκ.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C.
Το διακοσμούμε με σοκολάτα και καρύδια, καρύδα ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Υγεία σε όλους σας

Προηγούμενο άρθροΚέικ Παντεσπάνι με γιαούρτι & λεμόνι
Επόμενο άρθροΓλυκιά πίτα Βεντάλια