Μπισκοτογλυκό σοκολάτας και μέλι

Υλικά:

250 γρ βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας φυσικό κακάο
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι / ή παχύρρευστο σιρόπι ζάχαρης /
250 γρ μπισκότα / συνηθισμένα πτιμπερ/

Για το γλάσο:
½ φλ. τσαγιού (120 ml) κρέμα γάλακτος, πλήρης λιπαρών
120 γρ. ημίγλυκη μαύρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη + επιπλέον για φλούδες σοκολάτας

Εκτέλεση

Αλείφουμε ένα τετράγωνο ταψί με λάδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέστε σε αυτό το κακάο, τη ζάχαρη και το μέλι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε, ανακατεύοντας, τα θρυμματισμένα
μπισκότα (χοντροκομένα). Ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και το πιέζουμε στον πάτο και στα πλαϊνά.

Για το γλασσο
Τεμαχίζετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε πυρίμαχο μπολ. Σε μικρό κατσαρόλι ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την αποσύρετε από τη φωτιά και τη ρίχνετε στο μπολ πάνω από τη ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Την αφήνετε για 1/2 λ να “σταθεί” και στη συνέχεια ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, ρευστό, σοκολατένιο μείγμα.
Στη συνέχεια ρίξτε το πάνω από την βάση και απλώστε το ομοιόμορφα.


Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Κόψτε σε τετράγωνα!

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΤο Τυρόψωμο που πρέπει να φτιάξετε
Επόμενο άρθροΥπέροχη φρεσκοψημένη μηλόπιτα 😋