Βοδινή ουρά με αρακά και πατάτες
Υλικά συνταγής
1300 γρμ. βοδινή ουρά
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. (15 γρ.) πελτέ ντομάτας
½ ποτήρι (120 ml) κρασί λευκό
4 φλ. τσαγιού (½ λίτρο) ζωμό κότας
1 φλ. τσαγιού (100 γρ.) κρεμμυδάκια “πέρλα”, καθαρισμένα ολόκληρα
2½ γεμάτα φλ. τσαγιού (1 κιλό) αρακά (φρέσκο καθαρισμένο ή κατεψυγμένο)
12 baby πατάτες (500 γρ.), κομμένες στα τέσσερα
1 φλ. τσαγιού (20 γρ.) μαϊντανό
15-20 φύλλα δυόσμο φρέσκο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε το κρέας σε κομμάτια περίπου, Πουδραρω με αλευρι τα κομματια της ουρας τα λαδώνετε με τις 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνετε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά τις υπόλοιπες 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά απ” όλες τις πλευρές το κρέας σε 2 δόσεις μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο-μελί χρώμα.
Προσθέτετε στη κατσαρόλα όλο το κρέας μαζί με το σκόρδο και το πελτέ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμα. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί
ρίχνετε το ζωμό κότας και τα κρεμμυδάκια, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγομαγειρεύετε το φαγητό για 1 ώρα και 15-20 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά η ουρά.
Στη συνέχεια προσθέτετε τον αρακά, τις πατάτες, λίγο επιπλέον ζεστό νερό, αν απαιτείται, και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20-25 λ. Πέντε (5) λ. πριν το τέλος
προσθέτετε το μαϊντανό και το δυόσμο, δοκιμάζετε και το αλάτι και διορθώνετε.
Σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό με λίγο επιπλέον φρέσκο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Христо Христов
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ρύζι με λαχανικά
Η πιο ιδιαίτερη συνταγή Ρύζι με λαχανικά σε φόρμα που θα αφήσει άφωνους τους φίλους σας ❗️
Υλικά
2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
2 φλιτζάνια ρύζι
5 φλιτζάνια νερό
2 κουταλάκια του γλυκού βεγκετα
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια μικρά
200 γραμμάρια αρακα
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
200gr κονσέρβα καλαμπόκι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και βάζουμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά ρίχνουμε δυο-τρεις κουταλιές της σούπας λάδι το ρύζι και το σοτάρουμε
Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ρίχνουμε δύο κουταλάκια του γλυκού βεγκέτα ανακατεύουμε
Προσθέτουμε καρότα κομμένα σε κυβάκια μικρά στη συνέχεια τον αρακά μισή κουταλιά της σούπας αλάτι το καλαμπόκι και το αφήνουμε
το ρύζι μας να βράσει
Οταν βράσει το στραγγίζουμε ξεκινάμε και το βάζουμε σε μία μικρή φορμίτσα του κέικ με τρύπα στη μέση
Το πατάμε με το κουτάλι να κάτσει καλά να πάρει σχήμα Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο
Είναι φανταστικό