Βραχάκια

Υλικά:

400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ή κουβερτούρα υγείας, ψιλοκομμένη
350 γρ. αμύγδαλα, ψημένα και ανάλατα
(Προαιρετικά) 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη (για πιο γυαλιστερή επικάλυψη)
(Προαιρετικά) 1 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο (για πιο μαλακή υφή)
(Προαιρετικά) 1 φλ. ζάχαρη άχνη (για πιο γλυκιά γεύση)

Εκτέλεση:

Λιώστε την κουβερτούρα:

Σε μπεν μαρί: Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Τοποθετήστε ένα γυάλινο μπολ πάνω από την κατσαρόλα, χωρίς να ακουμπάει στο νερό, και ρίξτε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατέψτε σιγά σιγά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ομοιόμορφη.
Στο φούρνο μικροκυμάτων: Βάλτε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Ζεστάνετε σε μέτρια ισχύ για 30 δευτερόλεπτα, ανακατέψτε καλά και επαναλάβετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Προσθέστε τα αμύγδαλα:

Αφού λιώσει η κουβερτούρα, αποσύρετε από τη φωτιά ή το φούρνο μικροκυμάτων.
Ρίξτε τα ψημένα αμύγδαλα στην λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά με μια μαρίζ, μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Προαιρετικά:

Για πιο γυαλιστερή επικάλυψη: Προσθέστε 100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα στην λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί.
Για πιο μαλακή υφή: Προσθέστε 1 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο στην λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε.
Για πιο γλυκιά γεύση: Προσθέστε 1 φλ. ζάχαρη άχνη στην λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί.

Σχηματίστε τα βραχάκια:

Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Με ένα κουτάλι της σούπας ή με τα χέρια σας, πάρτε μικρές ποσότητες από το μείγμα και σχηματίστε στρογγυλά ή ακανόνιστα βραχάκια.
Τοποθετήστε τα βραχάκια στο ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας κενό ανάμεσά τους.
Αφήστε τα βραχάκια να κρυώσουν:

Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να σφίξουν τα βραχάκια.
Σερβίρετε και απολαύστε:

Μόλις τα βραχάκια σφίξουν, μπορείτε να τα σερβίρετε και να τα απολαύσετε.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυροπιτάκια Τυλιχτά

Τυροπιτάκια Τυλιχτά

Υλικά

1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι ζεστό γάλα (35 βαθμοί, να μην κάψει την μαγιά)
½ ποτήρι λάδι
2 ασπράδια αυγών
3 κ.σ. ζάχαρη
1.5 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
7 ποτήρια αλεύρι (υπολογίστε 200γρ /ποτηρι)
100 γρ .βούτυρο μαλακό (αλλά ψυγείου)

Για το άλειμμα
2 κρόκους
Λίγο γάλα

Για τη γέμιση
4 αυγά
1 κιλό φέτα
1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ η μια μικρή κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα τυροπιτάκια μας, παίρνοντας ένα μπολ και ρίχνουμε το νερό, το γάλα, το λάδι, τα ασπράδια, τη ζάχαρη ,το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Στο τέλος, ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο και κάνουμε μία ελαστική ζύμη.
Κλείνουμε με μία μαγειρική μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει η ζύμη. (αν έχετε μίξερ κάνετε όλη αυτή την διαδικασία πιο γρήγορα)
Παράλληλα σε ένα μπολ έχετε θρυμματίσει την φέτα μ ένα πιρούνι,ρίχνετε τα αυγά,πιπεράκι,και την κρέμα ,η το νουνού, ανακατεύετε καλά
Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας, την χωρίζουμε σε 15 μέρη.

Με λαδωμένα χέρια κάνουμε μπαλάκια.
Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε με λαδωμένα πάλι χέρια σε λεπτό φύλλο, βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη και κλείνουμε όπως τυλίγουμε
ντολμαδάκια
Στην συνέχεια, τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόχαρτο.
Αφήνουμε να φουσκώσουν για 1/2 ώρα, αλείφουμε με κρόκο και γάλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, καλά προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο), μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜυστικά για την τέλεια φοκάτσια: Μια παραδοσιακή συνταγή
Επόμενο άρθροMοσχαρίσιο κρέας σε πήλινη κατσαρόλα με πουρέ παντζάρια