Βραχάκια με σταφίδες και μήλα

Πολύ εύκολα, νόστιμα, μέτρια γλυκά μπισκότα που μένουν μαλακά αρκετες μέρες.

Υλικά:

αλεύρι 350 γρ
αυγά 2 τεμ.
μια πρέζα αλάτι
ζάχαρη 100 γρ
βούτυρο 100 γρ
μήλα 2 τεμ.
σταφίδες 30-40 γρ
μπέικιν πάουντερ 15 γρ
κανέλα 1 κουτ. ή ζάχαρη βανίλιας 1 πακέτο.
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Μουλιάστε τις σταφίδες σε ζεστό νερό και στη συνέχεια στραγγίστε τις.
Χτυπήστε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ με μια πρέζα αλάτι και προσθέστε τη ζάχαρη.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε με ένα σύρμα.
Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε το στο μείγμα.
Ζυμώνουμε σε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Καθαρίστε και καθαρίστε τα μήλα.
Κόψτε τα σε μικρούς κύβους και προσθέστε τα, μαζί με τις σταφίδες, στη ζύμη.
Σχηματίστε τα μπισκότα με μια κουτάλα παγωτού ή μια κανονική κουτάλα παγωτού.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήστε τα μπισκότα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε τα.

Να είστε υγιείς!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ σιμιγδαλιού με σταφίδες

Κέικ σιμιγδαλιού με σταφίδες

Yλικά

500 ml γάλα
200 ml νερού
50 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο
φλουδες πορτοκαλιού
150 γρ.σιμιγδάλι
2 αυγά
130 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
200 γρ. τυρί ρικότα
70 γρ. σταφίδας
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το φλουδες πορτοκαλιού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράσει.
Αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού. Σταδιακά προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα απ τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σ ένα μπολ βάζουμε τ αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι ν αφρατέψει το μείγμα μας και ν ασπρίσει.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού-πορτοκαλιού και την ρικότα. Ανακατεύουμε.Προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα του σιμιγδαλιού που είχαμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το μίξερ.


Πασπαλίζουμε τις σταφίδες με το αλεύρι και τις ρίχνουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να πάνε παντού.


Βουτυρώνουμε μία φόρμα 20 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 50-60 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζουμε το κέικ μας αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν έχετε φάει τόσο αφράτο και γευστικό κέικ!!!!!!!

Καλή επιτυχία

Suscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΖαμπονοκασερόπιτα χωρίς φύλλο…Επειδή μας αρέσουν τα εύκολα!
Επόμενο άρθροΤαχινοπιτάκια