Ο χαλβάς Φαρσάλων είναι ένα παραδοσιακό γλυκό από την περιοχή των Φαρσάλων της Θεσσαλίας. Είναι φτιαγμένος από νισεστέ, ζάχαρη, αμύγδαλα ή καρυδια και ελαιόλαδο και έχει μια ιδιαίτερη, πλούσια γεύση.
Υλικά
3/4 του φλυτζανιού αραβοσιτέλαιο
2 φλιτζάνια νισεστέ
3 φλυτζάνες ζάχαρη
4ς φλτζάνες νερό
6-7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (για να βάλουμε επάνω)
1/2 φλιτζάνια αμύγδαλα ή καρύδια καβουρδισμένα και τριμμένα
Εκτέλεση
Στο νερό διαλύουμε το νισεστέ με το σύρμα πολύ καλά και βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα προς δυνατή φωτιά στην αρχή μετά χαμηλώνουμε βάζουμε την ζάχαρη τα τρία φλυτζάνια με δύο κουταλιές της σούπας νερό και λίγες σταγόνες λεμόνι, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σκούρα καραμέλα ρίχνουμε σιγά-σιγά το νισεστέ μέχρι να πήξει πολύ καλά το βάζουμε σε ένα ταψάκι πασπαλίζουμε ναι 6 κουταλιές ζάχαρη την επιφάνεια λίγη κανέλα και το βάζουμε στο γκριλ μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη πάνω τα αμύγδαλα στο τέλος.
Η Συνταγή είναι της Rena Babatsi
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Xαλβάς Φαρσάλων
Ο Xαλβάς Φαρσάλων είναι ένα γλύκισμα με παθιασμένους οπαδούς. Για όσους κατάγονται από την περιοχή της Θεσσαλίας, είναι ένα γλυκό που γνωρίζουν από την παιδική τους ηλικία. Πρόκειται για ένα γλυκό που απαιτεί όχι μόνο τα κατάλληλα υλικά αλλά και τους κατάλληλους τεχνίτες για να φτιάξει έναν επιτυχημένο χαλβά.
Υλικά
1 κιλό ζάχαρη
1 φάκελο νισεστε
10 ποτήρια νερο
για την καραμέλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 πακέτο βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρολα στην φωτιά κάνω καραμέλα με ένα ποτήρι ζάχαρη και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά που έχω διαλύσει σε λεκάνη
Aνακατεύω να πήξει ρίχνοντας μισό πακέτο βούτυρο. Ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και γίνει μια ημιδιαφανής μάζα
Βάζω σε ταψί πασπαλιζω ζάχαρη ή και κανέλα ανα θέλετε και βάζω στο φούρνο ψηλά στο φουλ στο γκριλ να κάνει κρούσταΗ Συνταγή είναι της Vaso Gravani
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Xαλβάς Φαρσάλων.
Υλικά:
Εκτέλεση:
Η Συνταγή είναι της