Δείτε  Επίσης: Ρολάκια μελιτζάνας με ζαμπόν και τυρί… | Φανταστικά Ρολάκια Πορτοκαλιού

Ρολάκια Κολοκυθιού γεμιστά με κιμά και τυρί

Συστατικά

3 μεγαλύτερα κολοκύθια
300 γραμμάρια αλεσμένου βοείου κρέατος
1 αυγό
40 γραμμάρια ψωμιού
30 γραμμάρια τυρί παρμεζάνας
5 ή 6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
250 ml πουρέ ντομάτας
150 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα κολοκυθάκια και τα “ξυρίζουμε” με το ειδικό εργαλείο που καθαρίζουμε και τα
φασολάκια για πάρουμε λεπτές φέτες.


Ότι απομείνει από τα κολοκυθάκια (διότι παίρνουμε το κεντρικό μέρος για να είναι μακριές οι φλούδες) το τρίβουμε σε ένα μπολ στο χοντρό. Ρίχνουμε 1-2 πρέζες αλάτι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε το κιμά ρίχνουμε πιπέρι , αλάτι,στύβουμε καλά το τριμμένο κολοκύθι (το νερό που βγαίνει το κρατάμε) και το ρίχνουμε στον κιμά , ένα χτυπημενο αυγό, τριμμένη παρμεζάνα και τριμμένη φρυγανιά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και η γέμιση έτοιμη.

Ξεκινάμε με την πρώτη φλούδα βάζουμε στην αρχή της φλούδας μία μικρή ποσότητα κιμά και το ρολάρουμε να κλείσει και το τοποθετούμε όρθιο σε ένα λαδωμένο πυρέξ.


Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όλες τις φλούδες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Για την σάλτσα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον πουρέ ντομάτας, το νερό που κράτησα από το στηψιμο των κολοκυθιών, 3 κουταλιές λάδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε πιπέρι και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια.


Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βγάζουμε από το φρούρνο πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα

και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη και στο τέλος το βάζουμε και στο γκριλ.

κολοκυθάκια γεμιστά

Βγάζουμε αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Δείτε  Επίσης: Ρολάκια μελιτζάνας με ζαμπόν και τυρί… | Φανταστικά Ρολάκια Πορτοκαλιού

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμη Πίτα με Λαχανικά
Επόμενο άρθροΤριμμένες Πατάτες Φούρνου