Αυτή η συνταγή για χοιρινές πανσέτες φούρνου με πατάτες, κρεμμύδια και πιπεριές είναι μια εύκολη επιλογή για ένα γευστικό και χορταστικό οικογενειακό γεύμα. Τα υλικά είναι απλά και οικονομικά, και η προετοιμασία είναι γρήγορη και απλή.

Αυτή η συνταγή για χοιρινές πανσέτες φούρνου με πατάτες, κρεμμύδια και πιπεριές είναι μια εύκολη, νόστιμη και χορταστική επιλογή για ένα οικογενειακό γεύμα. Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!

Συστατικά: 🛒

5 πανσετομπριζόλες χοιρινές
Πατάτες baby, κομμένες στη μέση κατά μήκος
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
Λιωμενο σκόρδο

Μαρινάδα
Μειγμα μπαχαρικών για χορινό
Σάλτσα σόγιας
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τις πατάτες, αλατοπιπερώστε και περιχύστε με ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε για να καλυφθούν οι πατάτες και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί.
Τοποθετήστε τις πανσετες σε ένα ρηχό πιάτο και αλατοπιπερώστε τις με την εξής σειρά: σάλτσα σόγιας, μειγμα μπαχαρικω΄ν,
αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και λιωμένο σκόρδο. Μόλις το χοιρινό κρέας καλυφθεί με τη μαρινάδα, τοποθετήστε το πάνω από
τις πατάτες και ψήστε το χωρίς κάλυμμα στο φούρνο για 1 1/2 ώρα.

Κόψτε σε φέτες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε τα με λίγο λιωμένο σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, κάτι που θα πάρει περίπου 15 λεπτά.
Όταν οι πατάτες μαγειρευτούν πλήρως και το χοιρινό κρέας μαλακώσει, βγάλτε το από το φούρνο.
Οι χυμοί από το χοιρινό θα έχουν διαρρεύσει στις πατάτες, δίνοντάς τους μια ωραία γεύση.
Ανακατέψτε το κρέας και τις πατάτες μέσα στο πιάτο, ώστε να καλυφθούν με τις ζουμερές γεύσεις.
Σερβίρετε με πιπεριές και κρεμμύδι πάνω από το χοιρινό και τις πατάτες.

Καλή όρεξη! 😊

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

 

Πανσέτες Μαριναρισμένες

Υλικά

1,5 κιλό χοιρινες πανσέτες
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
3 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
1 κσ Παπρικα
1 Κρεμμυδι
1 κγ Κολιανδρο τριμμένο
1 κγ Θυμάρι
1-2 κλωναράκια Δενδρολίβανο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιών,τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη,
το σκόρδο, πάπρικα, κρεμμύδι και τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Βουτάμε τις πανσέτες στην παραπάνω σάλτσα
Μπορούμε να αφήσουμε τις πανσετες στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστούν, ώστε να έχουν πιο έντονη γεύση.
Για ακόμα πιο δυνατή γεύση, μπορούμε να ψήσουμε τα πανσετάκια μαζί με τα πορτοκάλια που στίψαμε.

Τα απλώνουμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.
Ανεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C στον αέρα. Με ένα πινέλο, αλείφουμε τα πανσετάκια με τη σάλτσα που έχει απομείνει και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε τις πανσετες ζεστές.

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα, ζουμερά μηλοπιτάκια γεμιστά με μελωμένα μήλα, κανέλα.
Επόμενο άρθροΠεϊνιρλί: Φτιάξτε το σπιτικό σας street food με απλά υλικά