Χοιρινό φιλέτο με πατάτες και αρακά

Το χοιρινό φιλέτο με πατάτες και αρακά είναι ένα πιάτο που προσφέρει μια εξαιρετική γευστική εμπειρία! Η συνδυαστική γεύση του χοιρινού , των ψημένων πατάτων και του αρακά είναι απλά υπέροχη. Μπορείτε να αρωματίσετε το φιλέτο με διάφορα μπαχαρικά, όπως θυμάρι και πάπρικα, για να ενισχύσετε τη γεύση. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για μια οικογενειακή συγκέντρωση ή ένα δείπνο με φίλους. Απολαύστε το χοιρινό φιλέτο με πατάτες και αρακά και ανακαλύψτε την απλότητα της ελληνικής κουζίνας!

Γεύση: Το χοιρινό φιλέτο ήταν ζουμερό και τρυφερό, με ωραία γεμάτη γεύση. Οι πατάτες ήταν μαλακές και χρυσαφένιες, ενώ ο αρακάς πρόσθετε μια δροσερή και γλυκιά νότα στο πιάτο.

Παρουσίαση: Το πιάτο ήταν ωραία παρουσιασμένο, με το χοιρινό φιλέτο κομμένο σε φέτες και τοποθετημένο πάνω σε ένα κρεβάτι από πατάτες και αρακά.

Συνολικά: Ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για οικογενειακό γεύμα ή για Κυριακάτικο τραπέζι.

Το ετοίμασα για 4 άτομα.

Υλικά

500 γρ. χοιρινό φιλέτο κομμένο σε κομμάτια
1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 ml πολτός ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό κατά βούληση
1 καρότο
5 πατάτες μεσαίου μεγέθους κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
150 γρ. κατεψυγμένα μπιζέλια
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάλτε το κρεμμύδι και το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε ελαφρά, στη συνέχεια προσθέστε το κρέας και τσιγαρίστε για μερικά λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το καρότο σε φέτες και την ντομάτα ζεστό νερό για να καλύψει το κρέας βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ελέγχοντας περιστασιακά προσθέστε αλάτι και πιπέρι όταν το κρέας μαλακώσει.

Καρφώστε με ένα πιρούνι αν σπάει εύκολα προσθέστε τον αρακά και τις πατάτες και λίγο νερό βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν οι πατάτες, περίπου 20 λεπτά, αλατοπιπερώνετε και ορίστε 😋 απλό, γρήγορο και πολύ νόστιμο ❤️

H συνταγή είναι της Le Meravigliose Ricette di Ana

Προηγούμενο άρθροΑπολαύστε την Τριπλή Συνδυαστική Γεύση τυριού, ζαμπόν και αυγού!”
Επόμενο άρθροΟι πιο μαλακές βανίλιες με μαρμελάδα…ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ