Μια πλούσια και γευστική συνταγή για όλη την οικογένεια!
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό (όλο το κομμάτι, π.χ. μπούτι ή χοιρινή μπριζόλα)
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 λεμόνι
Νερό
Μανιτάρια (π.χ. πλευρώτους, πορτομπέλο)
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για τη σάλτσα
Γάλα (προαιρετικά)
Πατάτες για τηγάνισμα
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε μεγάλη κατσαρόλα βαζουμε φρέσκο βούτυρο και ελαιόλαδο σοταρω το κρέας (ολόκληρο το κομμάτι )καλά
αλατοπιπερωμενο και αλευρωμενο. Προσθέτω το κρεμμύδι και το καρότο ολόκληρα και σβήνω με λευκό κρασί.
Στύβω ένα λεμόνι και συμπληρώνω νερό να σκεπαστεί το κρεας μέχρι τη μέση.
Σιγοβραζω περίπου μιαμιση ώρα γυρνώντας το κρέας προσεκτικά 1-2 φορές.
Αφου βράσει και κρυωσει λίγο ,το κόβω σε φετες.
Για τη σάλτσα σοταρω σε μεγαλο και βαθύ τηγάνι τα μανιτάρια,προσθέτω το αλευρι ανακατεύω καλά,χαμηλωνω
τη φωτιά και προσθέτω σιγά σιγά ολο το ζωμό του κρέατος.
Εάν χρειαστεί και λίγο επιπλέον νερό ή γάλα .Έβαλα και τις φέτες κρέατος,σκεπασα και σιγοεβρασα 10-15 λεπτά
H Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου