Χοιρινό με πιπεριές και κρεμμύδια

Πικάντικο, ζουμερό, και γεμάτο αρώματα, αυτό το πιάτο με χοιρινό, πιπεριές και κρεμμύδια θα σας ενθουσιάσει!

  • Η πλούσια σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με μπαχαρικά, αγκαλιάζει το χοιρινό και του χαρίζει μια ασύγκριτη γεύση.
  • Οι πιπεριές, τραγανές και ζουμερές, προσθέτουν χρώμα και υφή στο πιάτο, ενώ παράλληλα δροσίζουν τον ουρανίσκο.
  • Τα κρεμμύδια, σοταρισμένα μέχρι να καραμελώσουν, δίνουν μια γλυκιά πινελιά και μια υπέροχη υφή στο σύνολο.

Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων και αρωμάτων!

Μερικά tips για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα:

  • Χρησιμοποιήστε χοιρινό λαιμό ή σπάλα, που είναι πιο μαλακά κομμάτια και ταιριάζουν ιδανικά για μαγείρεμα με σάλτσα.
  • Σοτάρετε καλά το κρέας πριν το προσθέσετε στη σάλτσα, για να θωρακίσετε τα υγρά του και να δώσετε γεύση στο πιάτο.
  • Μην φοβηθείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά, όπως πάπρικα, κύμινο, ή τσίλι, για να δώσετε στο πιάτο σας μια πιο πικάντικη γεύση.
  • Σερβίρετε το χοιρινό με πιπεριές και κρεμμύδια με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές, για ένα ολοκληρωμένο και χορταστικό γεύμα.

Είμαι σίγουρος ότι αυτό το πιάτο θα γίνει το αγαπημένο σας!

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι, κομμένο σε κύβους 2 εκατοστών
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το χοιρινό και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε την πιπεριά και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.
  4. Σβήστε με το κρασί και αφήστε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέστε τον ζωμό, τον πελτέ ντομάτας, τη ρίγανη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  6. Σιγοβράστε για 45-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.
  7. Προσθέστε τον μαϊντανό και ανακατέψτε.
  8. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι ή πατάτες.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά  όπως καρότα, μανιτάρια ή σελινόριζα.
  • Αν θέλετε η σάλτσα σας να είναι πιο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι μαζί με τον πελτέ ντομάτας.
  • Μπορείτε να σερβίρετε  με ψωμί για να βουτήξετε στη σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό κατσαρόλας με πιπεριές και μανιτάρια

Χοιρινό λεμονάτο με πιπεριές και μανιτάρια

Υλικά

700 γραμμάρια μπούτι χοιρινό η μπριζολάκια
500 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
Ελαιόλαδο
Μουστάρδα
Ρίγανη
Πιπέρι
Αλάτι
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 λίτρο νερό ζεστό

Εκτέλεση

Βάζουμε ελαιόλαδο στον πάτο της κατσαρόλας και σοτάρουμε το κρέας.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα..
Αλατοπιπερώνουμε, ριχνουμε δυο κουταλιές της σούπας μουτάρδα, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι και το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ζεστό νερό.
Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.


Το σερβίρετε με πατάτες τηγανητές, ρύζι, αλλά χάρη στη σάλτσα του αγαπάει και τα μακαρόνια, χωρίς να φοβηθείτε ότι γευστικά έχει λεμονάτο «φινίρισμα».

Καλή σας όρεξη!

 

Προηγούμενο άρθροΜπριάμ στο φούρνο: Το τέλειο καλοκαιρινό φαγητό!
Επόμενο άρθροΗ Μαγεία της Μελαχρινής: Καρυδόπιτα με Σιρόπι και Αρώματα