Χοιρινό με πατάτες και λαχανικά στην κατσαρόλα
Υλικά
✔️600 γρ χοιρινή σπάλα
✔️3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
✔️1 μεγάλο κολοκυθάκι
✔️250 γρ φασολάκια
✔️ 1 ξερό κρεμμυδι
✔️ 2 πράσινες πιπεριές
✔️ 2 καρότα
✔️ 2 ντομάτες (χυμό ντομάτας)
✔️ 1 μελιτζάνα
✔️ φρέσκο σχοινόπρασο και μαιντανό
✔️ μαύρο πιπέρι, αλάτι
✔️ 1/2 κ. γλυκού θυμάρι ξερό
✔️1/2 κ. γλυκού ρίγανη ξερή
✔️1/2 κ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
✔️ 40 ml λάδι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρά κομμάτια, κύβους ή ροδέλες (εκτος απο τα φασολακια).
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό από το βραστήρα μέχρι που να σκεπάζει σχεδόν τα υλικά μας. Ανακατεύουμε ελαφρά. Μόλις το νερό πιάσει βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα
και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
Εντωμεταξύ ελέγχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό.
Μετά τα 45 λεπτά προσθέτουμε τα καρότα, την τριμένη ντομάτα τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, μελιτζανα και τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτσα μας.
Ελέγχουμε ξανά αν χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό.
Αν θέλουμε τη σάλτσα μας ακόμα λίγο πιο πηχτή τη δένουμε με αλεύρι ή κορν φλάουρ.
Σερβιρουμε με μαιντανό
Καλή Απόλαυση