Η νηστίσιμη χορτόπιτα της γιαγιάς είναι μια συνταγή γεμάτη νοστιμιά και παράδοση. Τα αγνά υλικά, όπως τα φρέσκα χόρτα, το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, συνδυάζονται με μαεστρία, δημιουργώντας μια πίτα που θα σας γοητεύσει.
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε την νηστίσιμη χορτόπιτα της γιαγιάς. Είναι μια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά
Έβαλα για ένα μικρό ταψάκι
300 περίπου γραμμάρια σπανάκι πλυμένο
Δύο μικρά πράσα
Ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας ρύζι νυχάκι μουλιασμένο σε ζεστό νερό
Και από μία χούφτα Μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Με μία κουταλιά του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Ετριψα καλά το σπανάκι και το έστυψα έβαλα ψιλοκομμένα τα πράσα τα κρεμμυδάκια τον άνηθο το μαϊντανό και το ρύζι μαζί με 5 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακάτεψα πέρασα με λάδι το ταψάκι χρησιμοποίησα τρία φύλλα από χωριάτικο φύλλο κομμένα στη μέση.
Έστρωσα τα μισά κάτω λαδώνοντας καλά Έβαλα το μείγμα το Έστρωσα και έβαλα τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά καλά χάραξα την πίτα τη πέρασα με λάδι και νερό και έριξα από πάνω σουσάμι την έψησα στους 170 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά
έγινε νοστιμότατη και χορταστική
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: Μίκα Πολυχρονοπούλου