Χορτόπιτα νηστίσιμη
Αυθεντική γεύση και ζεστασιά!
Η νηστίσιμη χορτόπιτα της γιαγιάς είναι μια συνταγή γεμάτη νοστιμιά και παράδοση. Τα αγνά υλικά, όπως τα φρέσκα χόρτα, το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, συνδυάζονται με μαεστρία, δημιουργώντας μια πίτα που θα σας γοητεύσει.
Αξεπέραστη τραγανότητα!
Το φύλλο της πίτας είναι λεπτό και τραγανό, ψημένο στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Κάθε μπουκιά είναι μια απόλαυση!
Πλούσια γεύση και αρώματα!
Η γέμιση της πίτας είναι πλούσια και γευστική. Τα χόρτα είναι σωστά σοταρισμένα, διατηρώντας τα θρεπτικά συστατικά και τα αρώματά τους.
Μια συνταγή για όλες τις περιστάσεις!
Η νηστίσιμη χορτόπιτα της γιαγιάς είναι ιδανική για κάθε περίσταση. Μπορείτε να την απολαύσετε ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή ακόμα και ως συνοδευτικό.
Μια συνταγή γεμάτη αναμνήσεις!
Για πολλούς από εμάς, η νηστίσιμη χορτόπιτα της γιαγιάς ξυπνάει όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Είναι μια συνταγή που συνδέεται με την οικογένεια, την παράδοση και την αγάπη.
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε την νηστίσιμη χορτόπιτα της γιαγιάς. Είναι μια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά
Έβαλα για ένα μικρό ταψάκι
300 περίπου γραμμάρια σπανάκι πλυμένο
Δύο μικρά πράσα
Ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας ρύζι νυχάκι μουλιασμένο σε ζεστό νερό
Και από μία χούφτα Μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Με μία κουταλιά του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Ετριψα καλά το σπανάκι και το έστυψα έβαλα ψιλοκομμένα τα πράσα τα κρεμμυδάκια τον άνηθο το μαϊντανό και το ρύζι μαζί με 5 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακάτεψα πέρασα με λάδι το ταψάκι χρησιμοποίησα τρία φύλλα από χωριάτικο φύλλο κομμένα στη μέση.
Έστρωσα τα μισά κάτω λαδώνοντας καλά Έβαλα το μείγμα το Έστρωσα και έβαλα τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά καλά χάραξα την πίτα τη πέρασα με λάδι και νερό και έριξα από πάνω σουσάμι την έψησα στους 170 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά
έγινε νοστιμότατη και χορταστική
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: Μίκα Πολυχρονοπούλου