Χριστουγεννιάτικος κορμός με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Αυτό ο Χριστουγενιάτικος κορμός είναι ένας υπέροχος συνδυασμός από θρυμματισμένα μπισκότα, ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, γάλα εβαπορέ και καλυμμένα με μαύρη σοκολάτα. Είναι μια ιδανική απόλαυση για να το απολαύσετε με λίγο τσάι ή καφέ ή να το σερβίρετε μετά το χριστουγεννιάτικο γεύμα σας ❤

Υλικά 🛒

250g ανάμεικτα κεράσια
100g Αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα
100g καβουρδισμένα φουντούκια
150g Χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
450g μπισκότα πτιμπερ
1 κουτι 410g γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές της σούπας  βερμούτ
2 κουταλιές της σούπας απόσταγμα αμυγδάλου
300g Μαύρη σοκολάτα για κάλυψη του κορμού

Μέθοδος:

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια σε μικρά και μεγαλύτερα κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα κεράσια, τα φουντούκια, τους χουρμάδες, τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με τα μπισκότα.
Προσθέστε το βερμούτ, το άρωμα αμυγδάλου και το γάλα εβαπορέ. Ανακατέψτε με τα χέρια σας σχηματίζετε το κορμό πάνω σε λαδόκολα. Τυλίξτε το χαρτί σφιχτά, κλείστε τις άκρες και βάλτε το στο ψυγείο για μια νύχτα.
Μόλις είναι έτοιμο, λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα και σκεπάζουμε τους κορμούς. Διατηρείτε πάντα στο ψυγείο και σκεπασμένο, με καθαρό χαρτί ψησίματος.

Πώς να φτιάξετε το φλοιό του κορμού – (Αυτό είναι προαιρετικό, ο κορμός μπορεί απλώς να καλυφθεί με σοκολάτα)
Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα και απλώνουμε σε χαρτί ψησίματος, τυλίγουμε σε ρολό και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα. Όταν ξετυλίγεται το χαρτί, η σοκολάτα ραγίζει και αυτό δημιουργεί τον φλοιό.
Κολλήστε τους φλοιούς με μια πινελιά λιωμένης σοκολάτας πάνω από το έτοιμο σκεπασμένο με σοκολάτα κορμο.
Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη για ένα γιορτινό χιονισμένο αποτέλεσμα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το βερμούτ είναι ένα αρωματισμένο, ενισχυμένο κρασί που εμποτίζεται με βότανα και μπαχαρικά, με την προσθήκη αποσταγμένου οινοπνεύματος, σταφυλιού ή κονιάκ.

H Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροLamingtons τα υπέροχα Αυστραλιανά γλυκάκια
Επόμενο άρθροΓιαουρτοκαρυδόπιτα με σταφίδες