Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια βουτύρου

Υλικά

250 γραμμάρια λευκό αλεύρι
125g μαλακό αγελαδινό βούτυρο
1 μεγάλο αυγό
6-7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2-3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
1/3 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα

100 γρ κουβερτουρα
100 γρ καρυδα τριμμένη

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να λιώσει σχεδόν η ζάχαρη.
Προσθέστε το χτυπημένο αυγό σταδιακά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
Κοσκινίστε το αλεύρι με ττην σόδα, κάντε μια λακκούβα και ρίξτε μέσα το μείγμα του βουτύρου.
Αρχίζω να ζυμώνω τη ζύμη προσθέτοντας σταδιακά το νερό, αν χρειαστεί μπορεί να προστεθεί άλλη μια κουταλιά νερό,
είναι σημαντικό η ζύμη να μην είναι σκληρή. Ανοίγω τη ζύμη την κόβω μπισκότα με έναν κουπ πατ όπως επιθυμώ,
τα τοποθετώ σε ένα ταψί και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μόλις κρυώσουν, τα βουτάω σε λιωμένη σοκολάτα και τα τυλίγω σε καρύδα.

Προηγούμενο άρθροCheesecake με φρουτένιο ζελέ!
Επόμενο άρθροΜπουρεκάκια γεμισμένα με βραστό αυγό και τριμμένο τυρί στο τηγάνι.