Χριστουγεννιάτικο Δέντρο με νουτέλα και σφολιάτα🎄

✅Συστατικά:

– 2 πακέτα παγωμένο φύλλο σφολιάτας
– 4 κουταλιές της σούπας Nutella
– 1 αυγό
– Ζάχαρη για άχνη

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά.
Πασπαλίστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με ζάχαρη άχνη για να φαίνεται σαν να είναι καλυμμένο με χιόνι ❄️

Καλή όρεξη! ❤️

Рецепты вкусных блюд

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Στριφτή τυρόπιτα σφολιάτας με μυζήθρα και μέλι

Πρόκειται για μια διαφορετική εκδοχή τυρόπιτας με μέλι και αρωματικά υλικά που απογειώνουν τη γεύση και σε ταξιδεύει σε άλλα μέρη. Η Στριφτή τυρόπιτα σφολιάτας με μυζήθρα και μέλι είναι ιδανική για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα σερβιρισμένο με δροσερη σαλάτα!

Συστατικά 🛒

2 ορθογώνια φύλλα σφολιάτας
2 κουταλιές της σούπας μέλι
100g μυζήθρα, θρυμματισμένη
100g Παρμεζάνα
50g καρύδια, χοντροκομμένα
Φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας γάλα
Θαλασσινό αλάτι και σπασμένο πιπέρι

Μέθοδος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Ρίξτε 1 κ.σ. μέλι σε κάθε φύλλο σφολιάτας.
Μοιράστε τα καρύδια, το τυρί και την παρμεζάνα και σκορπίστε τα σε κάθε φύλλο σφολιάτας.
Τοποθετήστε από πάνω θυμάρι και αλατοπιπερώστε.
Τυλίξτε κάθε φύλλο σφολιάτας σε ρολό και κόψτε το στη μέση κατά μήκος. Αφού κόψετε, σφίξτε λίγο τη ζύμη για να
κρατήσετε τη γέμιση μέσα.

Στρίψτε κάθε κομμάτι ζύμης και σχηματίστε ένα στρογγυλό σχήμα σαν σαλιγκάρι, ενώνοντας τα υπόλοιπα κομμάτια με
τσιμπήματα στα άκρα.
Αλείψτε με γάλα και πασπαλίστε με θυμάρι.
Ψήστε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να φουσκώσει, να πάρει χρώμα και να ψηθεί.
Αφαιρέστε από το φούρνο.
Σκορπίστε μερικά καρύδια και επιπλέον θυμάρι από πάνω και σερβίρετε ζεστά. Καλή όρεξη! 😊

Σημειωση
Αυτή η συνταγή με σφολιάτα σφολιάτα είναι πολύ ευέλικτη και μπορεί να γίνει με διαφορετικά υλικά.
Μπέικον και τσένταρ, κράνμπερις, μπλε τυρι και μπέικον, βραστά μήλα και κανέλα, σοκολάτα, νουτέλα και φουντούκια.

Η Εμπνευση είναι από την συνταγής της Lolly’s Kitchen