XXL Soft Cookies

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Απίστευτα μαλακά και γευστικά! Τα XXL Soft Cookies είναι η απόλυτη απόλαυση για όσους αγαπούν τα μπισκότα.

Μεγάλα σε μέγεθος, πλούσια σε γεύση: Κάθε μπισκότο είναι γεμάτο με κομματάκια σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα.

Μια μπουκιά που σε ταξιδεύει: Η υφή τους είναι τόσο μαλακιά που μοιάζει με αφράτο σύννεφο.

Ιδανικά για κάθε στιγμή: Τέλεια για να τα απολαύσετε με τον καφέ σας, το γάλα σας ή σαν γλυκό σνακ.

Μια δοκιμή θα σας πείσει: Αξίζει να τα δοκιμάσετε!

Σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα!

Υλικά

160 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
150 γρ Μαύρη Ζάχαρη
150 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
1 κουτ γλυκού Νερό
2 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
315 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ γλυκού Αλάτι
1 κουτ γλυκού Μαγειρική Σόδα
170 γρ Σταγόνες Σοκολάτας (Μαύρη και Γάλακτος)
60 γρ Ξηρούς καρπούς Χονδρό κομμένα (φουντούκι κ Καρύδι)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο τη μαύρη ζάχαρη και τη λευκή, της βανίλιες και το νερό και τα
χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά για να αφρατέψουν
Οσο χτυπάμε το βούτυρο στο μπόλ με το αλεύρι ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα με το αλάτι τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε
Οταν έχει χτυπηθεί το βούτυρο σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά τα οποία βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε το χτύπημα για δύο με τρία λεπτάκια μέχρι να αφρατεψει το μείγμα

Οταν έχει η αφρατέψει το μείγμα σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα στερεά υλικά που είχαμε αφήσει στην άκρη και με μία σπάτουλα τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ενσωματωθούν
Τέλος προσθέτουμε το χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς και τις σταγόνες σοκολάτας και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο μείγμα
Για να έχουμε ομοιόμορφο μέγεθος και βάρος παίρνουμε το σκούπ το παγωτού το γεμίζουμε με μία γενναία ποσότητα πλάθουμε μπαλίτσες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει μία λαδόκολλα, το κάθε μπισκότο θα πρέπει να έχει βάρος 85 γραμμάρια και καλό θα είναι να αφήσετε απόσταση μεταξύ τους μέσα στο ταψί διότι απλώνουν

Οταν έχουμε πλάσει όλα τα soft cookies μας ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνος 190 βαθμούς για ακριβώς 11-12 λεπτά
Ετοιμα ψυμένα τα extra large soft cookiesmas το άρωμά τους εκπληκτικό τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διακοσμή ο καθένας όπως επιθυμείς

 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουλουράκια Κρασιού (Greek & English)

Κουλουράκια Κρασιού από Ιθάκη

Υλικά

1 φλιτζάνι κάθε είδους κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
6 φλιτζάνια απλό αλεύρι
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
Σουσάμι

Εκτέλεση

Συνδυάστε το κρασί, το λάδι και τη ζάχαρη μεσά σε μία κατσαρόλα πάνω στο μάτι της
κουζίνας. Σβήστε πριν βράσει Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι γίνει χλιαρό.
Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι αργα.
Προσθέστε την κανέλα, περισσότερο αλεύρι και το μπεικιν, σχηματίζοντας μια μαλακή
ζύμη.


Ζυμώνουμε ελαφρώς. Πασπαλίστε με σουσάμι στο μπολ. Πάρτε μικρές ποσότητες απο την ζύμη και κυλήστε μέσα στους σπόρους του σουσαμιού, να θα προσκολληθούν στη ζύμη.
Σχηματίζετε κάθε κομμάτι σε κύκλο επικαλύπτοντας τα άκρα ή διπλώνοντας στη μέση
και στρίβοντας τα μία συστροφή προς την αντίθετη κατεύθυνση για να σχηματίσουν μια
σπειροειδή ράβδο. Τοποθετήστε το σε λαδωμένο ταψί και ψήστε στους 180 C για περίπου 40 λεπτά. H ζύμη αυτή κάνει περίπου 100 κουλουράκια

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αφήστε να κρυώσουν καλά πριν τα φάτε, καθώς η γεύση δεν απλώνετε
μέχρι τα κουλουράκια να κρυώσουν.

Wine Cookies – Ithacian Style (Koulourakia to Krasiou Ithakia)

Ingredients

1 cup any kind red wine
1 cup veggy Oil
1 cup sugar
6 cups Plain flour
21/2 teaspoons cinnamon
2 heaping teaspoons baking
powder
Sesame seeds

Instructions

Combine wine, Oil, and sugar and heat on top of stove. Tum Off heal before it boils.
Stir with woodenspoon and allow to cool until lukewarm. Mix well and begin adding
a little flour slowly; add cinnamon, more flour and baking powder, forming a soft
dough.
Knead slightly. Sprinkle sesame seeds on board. Break Off small pieces of dough
and roll on sesame seeds, allowing seeds to adhere on dough. Form each piece into
a Cirde, overlapping ends, or fold in half and twist in opposite direction to form
a spiral bar. Place on greased cookie sheet and bake in
preheated oven (350 F) for approximately 40 minutes. Makes about 100 cookies.

NOTE: Cool well before eating, as taste does not develop until
cookies are cooled.

Credit to Evelyn Stasios