Ζαμπονοκασερόπιτα χωρίς φύλλο

(Η ιδέα είναι από Sophia Gazi)

Υλικά

3 αυγά πολύ καλά χτυπημένα με σύρμα
1 γιαούρτι απλό
1 ποτ.γάλα
100 γρ.βιταμ λιωμένο
1φλ.τσ.αλευρι farine up
200γρ γκουντα τριμμένη
200γρ.τσενταρ τυρί τριμμενο
250γρ ζαμπόν,παριζα,γαλοπούλα κλπ (Ο,τι έχουμε και περισσεύει )
Ελάχιστο αλάτι λόγω τυριών
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με την σειρά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά ταψί 24-26εκ .
Ρίχνουμε λίγη ποσότητα από τα τυριά που έχουμε κρατήσει από πάνω ,ψήνουμε στους 180 για 30-40′.
Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και μετά κόβουμε ,γιατί είναι μαλακή η ζαμπονοκασερόπιτα και σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζαμπονοκασερόπιτα 

Ζαμπονοκασερόπιτα 

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα,
κασέρι γκούντα 650 γρ.τριμμένο,
ζαμπόν ή χοιρινή ωμοπλάτη 10-12 φέτες,
1-2 πιπεριές μακρουλές ψιλοκομμένες,
κονκασέ,
1 κρόκου αυγού,
και λίγο σουσάμι.

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει 2-3 ώρες.
Περνούμε το ένα φύλλο σφολιάτα το ανοίγουμε μεγαλύτερο λίγο από το ταψί,ρίχνουμε το κασέρι τριμμένο το μισό,το ζαμπόν ή χοιρινή ωμοπλάτη ( ανάλογα τη θα βάλετε),πάνω σε κάθε φέτα
ζαμπόν βάζουμε λίγο τριμμένη πιπεριά και λίγο κονκασέ και από επάνω ρίχνουμε και το
υπόλοιπο το κασέρι.

Ανοίγουμε το άλλο φύλλο σφολιάτα και το βάζουμε από πάνω.
Κλείνουμε καλά τις άκρες γύρω γύρω.
Χαράζουμε την ζαμπονοκασερόπιτα σε κομμάτια και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού
(χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό).
Και ρίχνουμε και σουσάμι από πάνω.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-46 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία!!!

ΠΗΓΗ: ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΦανταστική Μελιτζανόπιτα
Επόμενο άρθροΒραχάκια με σταφίδες και μήλα