Αυτά τα μπιφτέκια είναι απλά υπέροχα! Ζουμερά, γευστικά και πλούσια σε μυρωδικά, παντρεύονται τέλεια με το βραστό μπρόκολο για ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα.

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/4 ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα στο multi
  • 1 ντομάτα τριμμένη στο multi
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • δυόσμο
  • ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το ψωμί, τα κρεμμύδια, την ντομάτα, το ξίδι, τον δυόσμο, τον βασιλικό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Πλάθετε το μείγμα σε μπιφτέκια του επιθυμητού μεγέθους.
  3. Λαδώστε μια σχάρα ψησίματος και βάλτε τα μπιφτέκια.
  4. Ψήστε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να ψηθούν καλά.
  5. Σερβίρετε τα μπιφτέκια ζεστά με γαρνιτούρα της αρεσκείας σας, όπως καλοβρασμένο μπροκολο ή σαλάτα για μια πιο υγιεινη διατρογή ή  πατάτες τηγανητές, ρύζι .

Συμβουλές:

  • Για πιο ζουμερά μπιφτέκια, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κ.σ. γάλα στο μείγμα.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τα μπιφτέκια σας και στο φούρνο, στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της κας Aristi Georgousi Kiriakopoulou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπιφτέκια Κοτόπουλου με λαχανικά

Ζουμερά κοτομπιφτέκια «4 εποχές». Τόσο ζουμερό και ασυνήθιστο – απλά νόστιμο!😋👍

Μου αρέσει να μαγειρεύω τέτοια μπιφτεκια τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.
Είναι τόσο ζουμερά λόγω των λαχανικών! Δεν χρειάζεστε καν συνοδευτικό για τέτοια μπιφτέκια. Παρασκευάζονται εύκολα και απλά!

✅Υλικά:

Κιμάς – 1 κιλό
Κολοκυθάκια – περίπου 350 γραμμάρια
Πατάτα – 1 τεμ.
Κρεμμύδι – 2 τεμ.
Σκόρδο – 2-3 σκελιδες.
Καρότο – 1 τεμ.
Αυγό – 1 τεμ.
Λευκό ψωμί – 5 φέτες
Γάλα – 50 ml.
Βούτυρο – 3 κουταλιές της σούπας
Αλάτι, πιπέρι – για γεύση
Φυτικό λάδι

✅ Τρόπος μαγειρέματος:

Το ψωμί μουλιάζεται στο γάλα.
Αλέστε τα λαχανικά σε ένα μπλεντερ: κρεμμύδια, καρότα, πατάτες και κολοκυθάκια.
Το ψωμί που στύβεται μετα το γάλα μπαινει επίσης στο μπλεντερ.
Εδώ προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 αυγό, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα καλά.
Τα ζυμώνουμε όλα μαζι με τον κιμά.

Αν καταλήξετε με ρευστό κιμά, απλά τρίψτε άλλη μια φέτα ψωμί (ή προσθέστε τριμμένη φρυγανιά).
Σχηματίζουμε τα μπιφτεκια από τον έτοιμο κιμά με βρεγμένα χέρια και τηγανίζουμε σε τηγάνι με ζεστό φυτικό λάδι μέχρι να δέσει η κρούστα και από τις δύο πλευρές. Δεν χρειάζεται να το ψήσετε καλα!
Βάλτε τα μπιφτεκια σε ένα ταψί (που μπορείτε να τη βάλετε στο φούρνο).
Ρίξτε λίγο νερό στον πάτο. Και από πάνω απλώνουμε 3 κουτ.γλ βούτυρο.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το στέλνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.

Καλή όρεξη!❤️

Προηγούμενο άρθροΜυστικά για το τέλειο Πρόσφορο: Μία εύκολη συνταγή βήμα προς βήμα
Επόμενο άρθροΤυριά “Κρυμμένα” σε Χρυσαφένιο Κέλυφος με Σαλάτα