Μαλακό κέικ φτιαγμένο από αλεύρι καλαμποκιού

Υλικά

140 γρ. καλαμποκαλευρο
140 γραμμάρια αλεύρι
20 γραμμάρια κορν φλαουρ
110 γρ. Βούτυρο
110 γραμμάρια ζάχαρης
235 ml γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση
2 αυγα
1 φακ σκόνη ψησίματος (6g)
1 πρέζα μαγειρικής σόδας (2g)
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ να αφρατέψει.
Ρίχνουμε ένα τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ ανάμεσα σε κάθε προσθήκη πολύ καλά.
Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε πρώτα και μετα χτυπάμε με το μίξερ
μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα.
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο , το αλεύρι, κορν φλαουρ, το μπεικιν παουντερ μαγειρική σόδα, το αλάτι.
Ρίχνουμε τα ξηρά συστατικά μέσα στα υγρά σταδιακά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός
μέχρι να εξαντληθεί το ξηρό μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρώνουμε τσερκι (εδώ χρησιμοποιείται ένα 18χ18) και το ισιώνουμε.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο αφαιρούμε το τσερκι και είναι ετοιμοοοο

Καλή Απόλαυση

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΗ Τρικαλινή Μπουγάτσα στο Πι & Φι
Επόμενο άρθροΤηγανίτες Γιαουρτιού