Δίχρωμο Κεκάκι

Υλικά

🌹5 αυγά Μ
🌹2 κουπες ζάχαρη
🌹1 κουπα φρέσκο ​​γάλα
🌹1 / 2 κουπα λάδι
🌹2 κσ Κακάο
🌹Βανίλια (δεν είχα, έβαλα απόσταγμα αμυγδάλου, αρέσει στους δικούς μου)
🌹 Μπεικιν παουντερ 2 κγ
🌹 2 και 1/2 κουπες αλεύρι
🌹Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα του κέικ

Ανακατεύω πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη ένα ένα. Τα χτυπάω όλα με το χέρι, με συρμάτινο αναδευτήρα.
Μετά προσθέτω λάδι και γάλα, τέλος την βανίλια ή το εκχύλισμα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Χωρίζουμε στην άκρη ένα μικρό μέρος από το αρχικό μείγμα. Ριχνουμε μέσα το κακάο και το ανακατεύουμε με κουτάλι, να πάει παντού και να γίνει σκούρο.
Κουταλιά-κουταλιά, το αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ όπου έχουμε ρίξει πρώτα το λευκό μειγμα.

Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε απαλά και μπλέκουμε το σκούρο με το λευκό μίγμα.
Λόγω έλλειψης μεγάλης φόρμας, τα κέικ είναι 2. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω σχάρα, με το κέικ στο κάτω μέρος του φούρνου. Αφού περάσει ο χρόνος ψησίματος μπήγουμε την λάμα του μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Αν βγει καθαρή από ζύμη η λάμα τότε το κέικ είναι καλοψημένο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροKολοκυθάκια γεμιστά με λαχανικά στο φούρνο.
Επόμενο άρθροΜια μπουκιά από τα Σουρωτά Λέσβου με πραλίνα αρκεί για να σας ξετρελάνει!