Κέικ λεμονιού

Απαραίτητα Υλικά:

4 αυγά
1 κουπα ζάχαρη
1 κουπα γιαούρτι
1/4 κουπα λάδι
Χυμός ενός λεμονιού
Ξύσμα (τριμμένη φλούδα) λεμονιού
1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ
1 συσκευασία βανίλια
Περίπου 3 κουπες αλεύρι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με ένα μίξερ. Προστίθενται βανίλια, γάλα, χυμός λεμονιού, φλούδα λεμονιού και λάδι. Το αλεύρι προστίθεται σιγά-σιγά και προστίθεται μπέικιν πάουντερ.
Το μείγμα χύνεται σε κατάλληλο δοχείο-φόρμα, το οποίο λιπαίνεται με λάδι και πασπαλίζεται με ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Βγάζουμε το κέικ από την φόρμα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Όρεξη! 😊😊😊

Προηγούμενο άρθροΈνα αλλιώτικο τιραμισού…θα σας μαγέψει η γεύση του
Επόμενο άρθροΓαρίδες Σαγανάκι….Συνταγή παραδοσιακής Ταβέρνας