Συστατικά

1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα 
1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα κεφιρ
1/3 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 κσ σκόνη κρεμμυδιού
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο (3/4 κγ)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 – 2 κουταλιές της σούπας γάλα για αραίωση, αν χρειαστεί

Οδηγίες
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε μαζί μαγιονέζα, ξινόγαλα, γιαούρτι, μαϊντανό, σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδο.


Ρίξτε αλάτι και πιπέρι για την γεύση (περίπου 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Θα πρέπει να είναι προς το αλμυρό).

Γάλα για αραίωση αν χρειαστεί *. Αν έχετε χρόνο αφήστε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά για να επιτρέψετε την καλύτερη απορρόφηφη των αρωμάτων.

Σερβίρετε στη σαλάτα **.

Σημειώσεις συνταγής

  1. Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κρεμμυδιού
  2. Εάν το ξινόγαλο που χρησιμοποιήσατε ήταν παχύ, ίσως χρειαστεί λίγο γάλα για να αραιώσει, αν το ξινόγαλα είναι λεπτό, τότε μάλλον δεν θα χρειαστείτε γάλα. Σημειώστε ότι το dressing πρέπει να είναι στην πηχτή πλευρά όμως.
Προηγούμενο άρθροΣαλάτα ceasar
Επόμενο άρθροΤραγανές Πατάτες φούρνου με λιωμένο τυρί και μπέικον