Κέικ με κρέμα και βατόμουρα

Συστατικά

Υλικά για τη βάση:
12 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο
1 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα

Υλικά για την κρέμα
450 gr τυρί κρέμα
1 φακέλο ανθος αραβοσίτου βανιλια
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη σε σκόνη
1 kgr μαρμελάδα βατόμουρου

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °. Λιώνουμε το βούτυρο. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι, σχηματίζοντας μια ζύμη. Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα καρύδια.
Πιέστε την κρούστα σε ένα πυρεξ 20×30 εκ. Ψήνετε σε 180 ° για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσει η κρούστα να γίνει ένα χρυσό καφέ.


Αφήστε το κρούστα να κρυώσει πριν προσθέσετε οποιαδήποτε γέμιση.
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, χτυπά το τυρί κρέμα καλά.
Σε ένα χωριστό μπολ μίξερ, χτυπήστε μαζί το άνθος αραβοσίτου με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Τραβήξτε μέχρι να αρχίσει να σχηματίζει σαντιγί, περίπου 4 λεπτά.
Προσθέστε το τυρί κρέμας την άχνη ζάχαρη στην σαντιγί και χτυπήστε για 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι να έχουμε ένα ομαλό και κρεμώδες μείγμα.
Απλώστε το μείγμα επάνω στην προετοιμασμένη κρούστα πίτας. 
Στη συνέχεια, απλώστε την μαρμελάδα βατόμουρου
Καλύψτε το επιδόρπιο και αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες ή
για μια νύχτα αν είναι δυνατόν.
Όταν είναι έτοιμο να σερβιριστεί, Είναι τόσο νόστιμο!

PHOTO: adventuresofmel.com

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτίνη της μαμάς!!!
Επόμενο άρθροΜελιτζανόπιτα με μπεσαμέλ και φέτα