Κλέφτικο κοτόπουλο

Υλικά

Κοτόπουλο 2 στήθη φιλέτο κομμένα σε μερίδες
Πατατες 4-5 μικρές με την φλούδα κομμένες
Κρεμμυδι 2 σε ροδέλες
Πιπεριά Φλωρίνης 2 κομμένες
Πιπεριά 2 πράσινες κομμένες
Ντοματίνια Κατά βούληση κομμένα στην μέση
Κασέρι 300 γρ. πικάντικο κομμένο σε καβάκια
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Κουρκουμας Κατά βούληση
Πάπρικα Κατά βούληση καπνιστή
Ελαιολαδο Κατά βούληση

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις πράσινες πιπεριές, τα ντοματίνια, το πικάντικο κασέρι, το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά, την καπνιστή πάπρικα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε το φαγητό μας με τα χέρια, για να πάνε παντού τα υλικά μας.

Στην συνέχεια παίρνουμε 2-3 φύλλα αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε σαν βάση σε μία γάστρα.
Πάνω από το αλουμινόχαρτο τοποθετούμε λαδόκολλα και πάνω από την λαδόκολλα βάζουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά μας.
Κλείνουμε το φαγητό μας σε μορφή φακέλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για μιάμιση ώρα περίπου. Μόλις περάσει η πρώτη μία ώρα, ανοίγουμε προσεκτικά την λαδόκολλα για να μην χαθούν τα υγρά του φαγητού μας και ψήνουμε για ακόμη 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό.

Το κλέφτικο κοτόπουλο της συγκεκριμένης συνταγής, σιγοψήνεται στην γάστρα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και γίνεται σκέτο λουκούμι. Το πικάντικο κασέρι είναι που κάνει αυτό το κλέφτικο κοτόπουλο ξεχωριστό και φυσικά μπορεί να γίνει ο τέλειος μεζές για την μπύρα μας!

Η συνταγή είναι της Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou

Προηγούμενο άρθροΖαμπονοτυροπιτάκια
Επόμενο άρθροΤηγανίτες με ζαχαρη ή και μέλι