Λουκάνικο με πατάτες και τυρί στο φούρνο

Συστατικά:
-1 πακέτο λουκάνικου, κομμένο σε γύρους
-1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
-5 μεγάλες πατάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες σε κύβους
-ελαιόλαδο
-αλάτι
– φρεσκοτριμένο ​​μαύρο πιπέρι
-γλυκιά παπρικα
-αποξηραμένο θυμάρι
1  κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στρώστε ενός μεγάλο με αλουμινόχαρτο και λαδώστε και αφησε το στην άκρη.
Βάλτε το λουκάνικο, τα κρεμμύδια και τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Ραντίστε με 2 κσ ελαιολάδου και
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ξερό θυμάρι. Ανακατέψτε με τα χέρια σας έως ότου τα πάντα κατανέμονται ομοιόμορφα.
Βάλτε το στο ταψί και απλώστε το όσο μπορείτε.
Τοποθετήστε το στον φούρνο και ψήνετε για 45 λεπτά ως μια ώρα, ανακατεύοντας κάθε 15 λεπτά περίπου, μέχρις ότου οι πατάτες είναι καφέ και τρυφερές. Σβήστε το φούρνο.
Διασκορπίστε το τυρί πάνω από το μαγειρεμένο κρέας και τις πατάτες, και βάλτε το πίσω στο φούρνο για λίγα λεπτά για να λιώσει το τυρί

PHOTO: www.newsbeast.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Γαλατόπιτα της Τυρινής
Επόμενο άρθροΠάστα ταψιού καραμέλα!