Συστατικά
2 κουταλιές της σούπας  Ταχίνι
1 φλιτζάνι τριμμένα καρύδια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2/3 φλιτζάνι νερό συν 2 κουταλιές της σούπας.
Χυμός 1-2 λεμονιών 
Αλάτι και πιπέρι 
1 κουταλιά της σούπας  ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα

Οδηγίες
1. Τοποθετήστε τη Ταχίνι και το σκόρδο στο μπωλ ενός μ,πλεντερ και πατήστε on – off το κουμπί, προσθέτοντας περίπου το μισό φλιτζ νερό για να αραιώσετε λίγο την Ταχίνι. Προσθέστε τα καρύδια και συνεχίστε την επεξεργασία με μεγάλη ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα. Προσθέστε χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίστε να χτυπάτε, προσθέτοντας αρκετό νερό για να δώσετε στην σκορδαλιά μια ομαλή, και κρεμώδη, χαλαρή συνοχή.
Σερβίρετε πάνω από βραστές πατάτες ή άλλα βρασμένα λαχανικά, όπως το κουνουπίδι ή κάντε με φρυγανισμένο ψωμί, πίτες ή παξιμάδια.

Προηγούμενο άρθροH Περιβόητη Μεσογειακή σαλάτα του Καίσαρα
Επόμενο άρθροΣυνταγές με μπαγιάτικο ψωμί για να γλύφετε τα δάχτυλά σας