Τα pancakes του Γιώργη

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τα pancakes:
270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 μέτρια αυγά
6 γρ. σόδα
260 ml. γάλα, πλήρες
50 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα:
Τριμμένη γραβιέρα και γκουντα
Γαλοπούλα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο πολύ καλά.
2 Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα.
3 Στη συνέχεια αδειάζουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, τη ρίγανη, το μπέικον, αλάτι, πιπέρι και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
4 Τέλος προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως με το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης.
5 Έπειτα βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε με μέτρια προς δυνατή φωτιά, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας και το βρέχουμε με ελαιόλαδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού με το χαρτί, παίρνουμε 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, απλώνουμε το μείγμα και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
6 Ψήνουμε το pancake από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος του, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
7 Μόλις είναι έτοιμο , το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.
8 Σερβίρουμε ζεστά με γαλοπούλα, γραβιέρα και γκουντα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι Λεμονάτο με πατάτες και καρότα
Επόμενο άρθροΜπακλαβάς με Σοκολάτα