Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Χρόνος ψησίματος: 35′ – 40′
ΥΛΙΚΑ
• 1/2 κούπας μπέικον σε κομματάκια
• 3 κουταλιές βούτυρο
• 300 γρ. σπανάκι φρέσκο ή 150 γρ.κατεψυγμένο
• 1 1/2 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
• 200 γρ. μοτσαρέλα σε μικρά κομματάκια
• 6 αυγά χτυπημένα
3 κόκκινες πιπεριές Φλώρινας στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
• 1/2 κουταλάκι ρίγανη
• 1/2 κουταλάκι θυμάρι
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 κουταλιά φρυγανιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε το μπέικον στο βούτυρο, να γίνει κριτσανιστό. Ζεματίστε το σπανάκι,
στραγγίστε το πολύ καλά και ψιλοκόψτε το. Αδειάστε το σ’ ένα μεγάλο μπολ μαζί με το σο- ταρισμένο μπέικον, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατέψτε τα να ενωθούν. Αδειάστε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύos ή στρογγυλή μεταλλική φόρμα με διάμετρο 22 εκ. πασπαλισμένη με φρυγανιά Ψήστε την ομελέτα στο φούρνο 200 C για 35′- 40′, ή ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά της.

Σερβίρετέ τη αμέσως.

Προηγούμενο άρθροΡύζι Φούρνου με Μελιτζάνες
Επόμενο άρθροΜελιτζάνα με παρμεζάνα