Γεμιστό τσουρέκι με κρέμα

Αυτός ο συνδυασμός του γεμιστόυ τσουρεκιού με κρέμα και μούρα ταιριάζει τόσο τέλεια με ένα φλιτζάνι καφέ ☕ η τσάι 🍵!!
Για ενα ταψί 26-28 εκ

Υλικά:

Α
80 ml ζεστό γάλα
45 ml χυμό πορτοκαλιού
7 γρ ξηρή μαγιά
1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
100 γρ άσπρο, δυνατό αλεύρι για ψωμι
Β
2 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής
75 γρ ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
150 γρ ζάχαρη ψιλή
300 γρ αλεύρι δυνατό
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
5 γρ βανίλια σε σκόνη
5 g μαχλέπι
1 γρ μαστίχα Χίου με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι

Για την κρέμα:
***************
550 γραμμάρια πλήρες γάλα
Χυμό από 1 πορτοκάλι
30 γρ ψιλό σιμιγδάλι
20 γρ σιμιγδάλι χοντρό
30 γρ ζάχαρη
2 κρόκοι
20 γρ ανάλατο βούτυρο
10 ml εκχύλισμα λεμονιού
Ξύσμα από 1 λάιμ, 1 λεμονι και 1 πορτοκάλι
Μια πρέζα αλάτι

Επιπλεον
**********
100 γραμμάρια βατόμουρα
50 γρ αλεσμένα καρύδια
1 ασπράδι για επάλειψη

Εκτέλεση
****************************

1-Ετοιμάζουμε τη σιμιγδαλένια πουτίγκα.
Βάζουμε σιγά σιγά το γάλα και το βούτυρο να βράσουν σε μια κατσαρόλα και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τους κρόκους αυγών, το εκχύλισμα λεμονιού και το ξύσμα από λεμόνι/λάιμ/πορτοκάλι.
Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

2- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ομάδας Α. Θα σχηματίσετε έναν πηχτό χυλό. Καλύψτε το με μια μεμβράνη και μια χοντρή πετσέτα.
Αφήστε μέχρι να βγάλει μπουρμπουληθρες στην επιφάνεια για περίπου. 20 λεπτά.
3- Σε ένα βαθύ μπολ ή σε ηλεκτρικό μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της ομάδας Β. Προσθέτουμε το μείγμα της προ μαγιάς πάνω τους.
Ξεκινήστε να δουλεύετε τη ζύμη για 15 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστική αλλά να μην κολλάει στα δάχτυλά σας.
Αν κολάει, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλεύρι ακόμα. Εξαρτάται από την ποιότητα του αλευριού. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2-3 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

4- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε με τα χέρια μια μακριά λωρίδα Τοποθετούμε στο κέντρο τη κρέμα, μύρτιλα και τριμμένα καρύδια.

Βρέχουμε τα πλαϊνά με λίγο νερό και σχηματιζοντας ένα ρολό. Κάνουμε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη.
5- Στρίβουμε και τα δύο ρολά και τα βάζουμε προσεκτικά στο ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει ξανά η ζύμη. Περιχύνουμε με το ασπράδι και τα υπόλοιπα καρύδια.
6- Ψήνετε το γεμιστό τσουρεκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 165C για περ. 30- 40 λεπτά.
7- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρεται τέλεια με ένα φλιτζάνι καφέ ☕ ή τσάι 🍵!!

Recipe by Mari Glasgow
✅ Follow on Facebook
Greek Style Food by Mari Glasgow

✅ Follow on Instagram

✅ Follow & Subscribe on YouTube channel

Ευχομαι Υγεία σε όλους σας