Συστατικά

1 φλιτζάνι βούτυρο, σε κύβους
170 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένο
4 μεγάλα αυγά, θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κγ αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρύδια
Ζάχαρη άχνη, προαιρετική

Κατευθύνσεις
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °. Σε μια μικρή κατσαρόλλα, λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να αναμειχθούν.

 

Ανακατέψτε το μίγμα σοκολάτας. Προσθέστε αλεύρι, ανακατεύοντας καλά. Ανακατέψτε τα καρύδια.
Απλώστε το μείγμα σε ένα τετραγωνο ταψάκι 20 εκ. Ψήνετε 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγει
μια οδοντογλυφίδα που έχει εισαχθεί στο κέντρο καθαρή.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς στο ταψάκι. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρης.
Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: tasteofhome.com

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Κατασαρόλας…ένα εύκολο γλυκάκι
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι με χυλοπίτες…μελωμένο