ΥΛIΚΑ

  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • Ξηρή μαγιά 8gr
  • 100 ml χλιαρό γάλα
  • 100 ml αφρώδες μεταλλικό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κούπα μέλι
  • 1/2 λίτρο νερού (για το βρασμό)
  • σουσάμι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη. Αφήνετε λίγα λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Ρίχνετε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το μεταλλικό νερό και ζυμώνετε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και λεία.

Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε περισσότερο νερό.

Τοποθετείται τη ζύμη σε ένα μπολ του οποίου έχετε λαδώσει τα τοιχώματα και σκεπάζετε με μία διάφανη μεμβράνη.

Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου μία ώρα σε ένα ζεστό μέρος.

Διαχωρίστε τη ζύμη σε 8 μπάλες και προσπαθήστε να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος.

Σε δύο ταψιά τοποθετείτε  λαδόκολλες και βάζετε τα μπαλάκια που έχετε φτιάξει.

Τα σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε να ξαναφουσκώσουν για μισή ώρα.

Στη συνέχεια, με το δάχτυλό σας, αφού το έχετε αλευρώσει, κάνετε μια τρύπα στο κέντρο του μπέιγκελ και στριφογυρίζοντας το δάχτυλο ανοίγετε λίγο τη ζύμη προσέχοντας όμως να μη ξεφουσκώσει πολύ.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Εν τω μεταξύ, βάλτε τα 500 ml νερού σε μία κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει.

Βάζετε μια κούπα μέλι στο νερό  και τοποθετείτε  1-2 bagels τη φορά μέσα στην κατσαρόλα και τα βράζετε για 1 λεπτό περίπου.

Χρησιμοποιώντας μία τρυπητή κουτάλα βγάζετε τα bagels, τα στεγνώνετε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Όση ώρα στεγνώνουν τα bagels, στα ταψιά που είχατε χρησιμοποιήσει και πάνω στη λαδόκολλα ρίχνετε το σουσάμι  και τα ξαναβάζετε εκεί.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή όταν τα κουλουράκια πάρουν ένα όμορφο καφέ χρώμα.

Μια ωραία συνταγή για τα φημισμένα και αγαπημένα bagels. Τρώω ένα ενώ γράφω τη συνταγή. Μην ζηλεύετε!! Φτιάξτε τα!!  Θα ενθουσιαστείτε!!