Μπισκοτογλυκό με Σοκολάτα

Advertisement

Υλικά

250 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ
500 γραμμάρια Mascarpone
400g κρέμα γάλακτος
11 κουταλιές ζάχαρη άχνη
150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100ml Φρέσκο ​​γάλα για μπισκότα
3 κουταλιές της σούπας κακάο
100 γρ.κουβερτούρα για στόλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια πλούσια και αφράτη σαντιγί. Θα πρέπει να την έχουμε παγωμένη και την κρέμα γάλακτος και τα εξαρτήματα του μπλέντερ για να το πετύχουμε αυτό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα ώστε να ενωθεί με την σαντιγί.
Ρίχνουμε το κακάο μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί.
Βουτάμε τα μπισκότα μας στο γάλα με το κακάο και τα στρώνουμε στη φόρμα μας (τσέρκι 24 Cm). Απλώνουμε από πάνω ένα μέρος από τη  σαντιγί μας.
Ρίχνουμε λίγη από τη λιωμένη σοκολάτα.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Μπισκότα-σαντιγί-σοκολάτα. Κρατάμε όμως 3-4 κουταλιές από την σαντιγί για να διακοσμήσουμε στο τέλος.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ξεφορμάρουμε και βάζουμε γύρω γύρω την σαντιγί που είχαμε κρατήσει. Πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα και τριμμένη κουβερτούρα.
Ένα σοκολατένιο μπισκοτογλυκό που όμοιο του δεν έχετε δοκιμάσει!!!!!!
Θα σας ξετρελάνει!!!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Advertisement