Αλμυρή Τάρτα με τυρί και κολοκύθι
Υλικά για 4 άτομα
Για τη ζύμη:
230 γραμμάρια αλεύρι 00
20 γρ τυρί παρμεζάνα
1 αυγό
125 γρ βούτυρο
1/2 φακελάκι μαγιά στιγμής
1 πρέζα αλάτι
25 γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Για τη γέμιση:
250 γρ ανθότυρο
300 γρ κολοκυθάκια
1/2 κρεμμύδι
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη γέμιση, ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια κομμένα σε όχι πολύ μεγάλα κομμάτια, προσθέτουμε λίγο νερό για να διευκολύνουμε το μαγείρεμα και αλατίζουμε. Αφήνουμε να ψηθεί στεγνώνοντας καλά όλους τους χυμούς ψησίματος και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσουν, ανακατέψτε τα πάντα με ένα μίξερ.
Συνδυάστε το ανθότυρο σε ένα μπολ, δουλέψτε τη για λίγα λεπτά με ένα πιρούνι, στη συνέχεια προσθέστε τα ανακατεμένα κολοκυθάκια, ανακατέψτε τα πάντα καλά και αλατοπιπερώστε.
Τώρα ετοιμάζετε τη βάση, βάζετε στο μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύετε για λίγα λεπτά.
Τώρα προσθέστε το αυγό, τη μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
Σε αυτό το σημείο μοιράζετε τη μισή ζύμη σε μίνι φορμάκια καλυμμένα με λαδόκολλα (εγώ τα χρησιμοποίησα για τις τάρτες περίπου 12 εκ.) για να δημιουργήσετε τη βάση, στη συνέχεια γεμίστε με το μείγμα ανθότυρο και κολοκυθι, σκεπάστε με την άλλη μισή ζύμη και τέλος πασπαλίστε με αμύγδαλο.
Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Χρησιμοποίησα 4 μίνι φορμάκια αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απευθείας ένα μεγάλο ταψί 24 εκ.
Καλή Απόλαυση