Αλμυρό Κέικ

Απαραίτητα προϊόντα:

2-3 αυγά
150 ml φρέσκο ​​γάλα
50 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια ζαμπόν
100 γραμμάρια κίτρινο τυρί
100 γραμμαρια τυρί φέτα τριμμένη
250-300 γραμμάρια αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
αλάτι και μπαχαρικά για γεύση
μαϊντανό ή άλλα πράσινα μπαχαρικά της επιλογής σας

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και μπαχαρικά κατά βούληση και μετά προσθέτουμε το γάλα και το μαλακό βούτυρο.
Ακολουθεί ψιλοκομμένο ζαμπόν, τυρί και μαϊντανός. Ήρθε η ώρα για το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα.
Θα πάρετε μια πηχτή ζύμη, την οποία αδειάζετε σε κατάλληλη φόρμα, αλειμμένη με λάδι.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνουν (περίπου 30 λεπτά).

Καλή όρεξη!

 

Προηγούμενο άρθροΚανελόνια: Η αγκαλιά του κιμά με μπεσαμέλ! 🥘
Επόμενο άρθροΨωμί με φέτα στο φούρνο…χωρίς ζύμωμα είναι ένα απλό αλλά νόστιμο συνοδευτικό.